Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17 /17:45

Gretai Kildišienei byloje su buvusiu vyru atstovauja „Agrokoncerno“ ir R.Karbauskio advokatas

Antradienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovo Ramūno Karbauskio ir jo globotinės Gretos Kildišienės spaudos konferencijoje dalyvavęs advokatas Evaldas Valčiukas papasakojo apie parlamentarės ir buvusio sutuoktinio Tomo teisminį ginčą dėl alimentų. Tačiau buvo nutylėta, kad šis teisininkas – vienos iš R.Karbauskio įmonių advokatas, kurio sritis – tikrai ne buvusių sutuoktinių ginčai. E.Valčiukas teismuose atstovauja ir paties R.Karbauskio interesams.
Evaldas Valčiukas, Greta Kildišienė
Evaldas Valčiukas, Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LVŽS viršūnė antradienį bandė atsakyti į klausimus, kurie visuomenei kyla dėl parlamentarės naudojamo automobilio „Range Rover“, jos mokslų ir kitų dalykų. Seimo narė taip ir neatsakė į klausimą, kas iš bendrovės „Agrokoncernas“ nuomojasi automobilį, kuriuo ji važinėja, tačiau BNS skelbia išsiaiškinusi, kad tai daro parlamentarės mama.

Spaudos konferencijoje buvo kalbama ir apie G.Kildišienės ginčą su buvusiu vyru.

„Norėčiau suteikti žodį E.Valčiukui, kuris yra advokatas byloje Seimo narės su jos buvusiu vyru. Aš aplinkybių nežinau...“, – advokatą pristatė R.Karbauskis.

Teisininkas žurnalistams paaiškino, kad dabar teisme atstovauja G.Kildišienei byloje, kurioje prašoma teismo pakeisti nepilnamečio parlamentarės vaiko išlaikymo formą. Vaikas dabar išlaikomas dviem būdais: pinigine suma ir leidimu gyventi tėvui priklausančiame bute.

G.Kildišienė teismo prašo, kad leidimas gyventi bute būtų įvertintas pinigais ir atitinkamai būtų padidinta piniginė išlaikymo suma, nes ji išsikrausčiusi į kitą gyvenamąją vietą.

R.Karbauskio ir jo įmonių advokatas

Tačiau 15min išsiaiškino, kad toks darbas yra labai neįprastas šiam teisininkui, nes jis yra bankininkystės ir verslo finansų srities specialistas.

Jo biografijoje rašoma, kad teisininko karjerą E.Valčiukas pradėjo Vertybinių popierių komisijoje, vėliau dirbo pirmaujančiose finansų maklerių įmonėse, viename didžiausių Baltijos ir Šiaurės šalių regiono bankų bei jo investicijų valdymo bendrovėje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS spaudos konferencijos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Evaldas Valčiukas.

Šis teisininkas susijęs su R.Karbauskiu, mat atstovavo jam priklausančiai bendrovei „Agrokoncerno technika“, kai ją pernai į teismą padavė kita teisę rusiškais „Rostselmash“ kombainais Lietuvos ūkininkus aprūpinti turinti įmonė „Livila“. Ji R.Karbauskio įmonę kaltino necivilizuota konkurencija ir klaidinančia reklama.

E.Valčiukas Visuomenės informavimo etikos komisijos posėdyje atstovavo ir pačiam R.Karbauskiui, kai šis dėl aštrios kritikos buvo apskundęs žinomą žurnalistą Rimvydą Valatką.

G.Kildišienė išsiskyrė be advokatų

Kalbėdamas su 15min E.Valčiukas sakė, kad jis tikrai neatstovavo G.Kildišienei skyrybų byloje, nes parlamentarė su buvusiu vyru išsiskyrė be advokatų. G.Kildišienės advokatas teigė, jog byla dėl alimentų teisme – nuo praėjusiųjų metų vasaros.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Kildišienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Kildišienė

Tikrai džiaugiuosi, kad vieni klientai kitiems mane rekomenduoja.

Paklaustas, kiek – vieną kartą ar daugiau teisme atstovavo R.Karbauskio bendrovei, E.Valčiukas aiškino apie savo klientus nenorintis skleisti daug informacijos.

„Aš jums išvis nelabai galiu ką kalbėti. Situacija yra tokia: aš esu atstovavęs, tiesiog galiu pasakyti, kad tikrai džiaugiuosi, kad vieni klientai kitiems mane rekomenduoja. Ir tarp mano klientų yra daug susijusių visaip pažįstamų žmonių, draugų, bendražygių ir taip toliau. Tame aš tikrai nematau kažkokių stebuklų. Jei pažiūrėsite bet kurį advokatą, rasite daug susijusių žmonių“, – sakė jis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad G.Kildišienei jį rekomendavo R.Karbauskis, teisininkas sakė nežinantis, kas tiksliai parlamentarei jį rekomendavo.

„Bet tik norėjau pasakyti, kad taip, susijusių žmonių yra nemažai“, – teigė jis.

Su R.Karbauskiu ir G.Kildišiene antradienio popietę 15min susisiekti nepavyko.

Būtų pagrindas svarstyti

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovas Romas Valentukevičius 15min teigė, kad viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktas atsirastu tokiu atveju, jeigu paaiškėtų, kad Seimo narė pati nemoka už advokato paslaugas.

„Reikia įsigilinti į įstatymą. Tai labai priklauso nuo to, kas moka už advokato paslaugas. Jei jį samdo pati Seimo narė, ji nebūtinai turi žinoti, kas yra kiti advokato klientai.

Jeigu paaiškėtų, kad už advokato paslaugas moka kuri nors įmonė, tada interesai gali būti sumaišyti. Tokio skundo imtumėmės, jeigu jis būtų pakankamai pagrįstas teisiniais argumentais. Nereikia mums pateikti sutarčių, bet reikia, kad iš skundo būtų aišku, jog interesų konfliktas tikrai gali būti“, – teigė jis.

Aplinkybes aiškinsis Seimo komisija

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė 15min teigė, kad tyrimas jau pradėtas ir jo metu bus įvertintos visos aplinkybės. Pasak jos, daugiau ji komentuoti negali, nes ir taip sulaukė opozicijos priekaištų, kad formuoja šališką nuomonę.

Išvadas parengti turinti liberalų atstovė komisijoje Viktorija Čmilytė-Nilsen 15min teigė, kad G.Kildišienės istorijoje daug neaiškumų.

„Seimo narys privalo elgtis taip, kad net nekiltų abejonės dėl interesų konflikto. Dabar mes matome, kiek ši situacija sukėlė klausimų“, – teigė ji.

Paklausta, kodėl komisija ne iš karto ėmėsi tirti šį įvykį, parlamentarė pasiūlė pasižiūrėti į komisijos sudėtį: „Opozicijos atstovai ten tik trys. Vien „valstiečiai“ turi keturis atstovus. Tikėtis, kad požiūris bus nešališkas, labai sunku. Nagrinėjant bet kokį rezonansinį klausimą yra balsuojama.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius