Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 09

Greta nuteistųjų įsikūrę Pravieniškių gyventojai priversti klaidžioti tamsoje

Pravieniškių II kaimo gyventojai piktinasi, jog gyventi šalia pataisos namų-atvirosios kolonijos ir taip jau – menkas malonumas, tačiau negana to, jų gyvenvietė tamsiu paros metu dar ir skendi aklinoje tamsoje. „Kaip nekeliaus tie mobilieji telefonai ar narkotikai į kalėjimą, jei neapšviestoje teritorijoje permetinėti daiktus – paprasta kaip du kart du“, – piktinosi viena Pravieniškių gyventoja.
Pravieniškių II kaimas skendi tamsoje: nedega nė vienas šviestuvas
Pravieniškių II kaimas skendi tamsoje: nedega nė vienas šviestuvas / Skaitytojos nuotr.

Pasak moters, nei žiemą, nei vasarą jų gyvenvietėje nedega nė vienas apšvietimo stulpas. Nori mesk siuntinį per tvorą kaliniui, nori – kopėčias atsinešk ir perlipk. Niekam tai nerūpi.

Pravieniškių II kaimo gyvenamosios teritorijos apšvietimui yra įrengta 40 šviestuvų. Siekiant racionalaus biudžeto lėšų panaudojimo, vasaros laikotarpiu viešosios teritorijos neapšviečiamos.

„Verkiama, kad nuteistieji terorizuoja žmones, kad pilni kalėjimai telefonų, narkotikų. O kodėl taip yra? O todėl, kad tai kažkam paranku. Pravieniškėse nedega nė vienas apšvietimo stulpas – aklina tamsa. Pareiti iš traukinių stoties – baisu, nes neapšviestas nei takelis, nei gatvė. Vakare į parduotuvę nenueisi, nes tamsu, nors pirštu į akį durk. Gal kažkas prisiims atsakomybę už tokią netvarką?“ – teiravosi moteris.

Pravieniškių seniūno pavaduotoja, pavaduojanti seniūną, Ernesta Žiūkienė patikino, kad Pravieniškių II kaimo gyvenamosios teritorijos – Pravieniškių gatvės daugiabučių namų kiemų, žaidimų bei sporto aikštelės, šaligatvių – apšvietimui yra įrengta 40 šviestuvų. Siekiant racionalaus biudžeto lėšų panaudojimo, vasaros laikotarpiu viešosios teritorijos neapšviečiamos.

„Apšvietimas atnaujinamas rugsėjo pirmąją savaitę. Apšvietimo stulpai degs tamsiuoju paros metu nuo 20.30 val. iki 23.30 val.“, – patikino Pravieniškių seniūnijos atstovė.

Ji patvirtino, jog apie kilometro ilgio pėsčiųjų takas tarp Pravieniškių I k. ir Pravieniškių II k. išties yra neapšviestas. Apšvietimo tinklus galima būtų įrengti tik gavus tikslinį finansavimą.

„Laisvės atėmimo įstaigų artima kaimynystė neišvengiamai veikia Pravieniškių seniūnijos gyvenimą, bet nei apsauginių tvorų apšvietimas, nei nuteistųjų elgesio kontrolė nėra seniūnijos kompetencijoje. Seniūnijai nėra žinoma nė vieno fakto, liudijančio apie nuteistųjų asmenų bandymus terorizuoti gyventojus“, – pabrėžė E.Žiūkienė.

Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Bendrojo skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Čepelevskis patikino, kad įkalinimo įstaigos teritorijos ginkluotos apsaugos stebimi ruožai yra apšviesti visada. Tai yra reikalinga pagal paros metą ar oro sąlygas.

„Šių ruožų apšvietimas užtikrinamas net dingus pagrindiniam elektros energijos tiekimui, nes veikia alternatyvus šaltinis generatorius. Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją saugančios tvoros yra stebimos visą parą.

Nuo draudžiamų kalintiems asmenims turėti daiktų permetimų į pataisos namus rizikos yra apsisaugoma, panaudojant įvairias prevencines priemones, kurios dėl suprantamų priežasčių negali būti viešinamos. Vykdant šias priemones, periodiškai sulaikomi permetimus bandantys daryti asmenys, jie perduodami policijos pareigūnams“, – paaiškino T.Čepelevskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius