-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 06

Gretos Kildišienės verslas: po įspūdingo šuolio – staigus krytis į minusą

Buvusios parlamentarės Gretos Kildišienės verslo reikalai stabilumu nepasižymi. Iš viešumos pasitraukusios buvusios politikės įmonė „Amatas“ užpernai demonstravo įspūdingus rezultatus, tačiau praėję metai baigėsi su riebiu minuso ženklu. Kodėl taip nutiko, galima tik svarstyti, nes G.Kildišienė pasirinko nieko neaiškinti.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2017 metų pradžioje po skandalo dėl automobilio iš Seimo pasitraukusi buvusi „valstietė“ G.Kildišienė susikoncentravo į savo vadovaujamos įmonės „Amatas“ (anksčiau vadinosi „Greta Gretos“ – aut. past.) veiklą.

2017 metų duomenimis, įmonės akcininkėmis G.Kildišienė buvo kartu su savo mama Vladislava Mikalauskiene, Registrų centre dokumentų apie akcininkų pasikeitimą kol kas nėra.

Registrų centrui pateikti duomenys rodo, kad „Amatas“ per 2017 metus gavo 281 tūkst. eurų pajamų, tai yra net 60 kartų daugiau nei ankstesniais metais, o grynasis įmonės pelnas tais metais sudarė 158 tūkst. eurų.

Tačiau per metus „Amato“ situacija pasikeitė kardinaliai.

Viso geriausio jums, sėkmės, laimingai, ponia.

Registrų centrui neseniai pateiktoje finansinėje ataskaitoje už 2018 metus nurodoma, kad pajamos per metus siekė per 47 tūkst. eurų.

Darbuotojų, kurių, „Sodros“ duomenimis, pernai buvo trys, algoms per metus išleista per 73 tūkst. eurų.

Metai buvo baigti su 59 tūkst. eurų nuostoliu.

Apie verslo pakilimus ir nuopuolius G.Kildišienės trečiadienį pasiteirauti nepavyko.

Atsiliepusi telefonu ir vos išgirdusi, kad skambina 15min žurnalistė, buvusi Seimo narė ėmė garsiai kvatoti. Ji kvatojo ir klausydamasi klausimo apie jos įmonės veiklą, kol galiausiai ištarė: „Viso geriausio jums, sėkmės, laimingai, ponia.“ Tuomet buvusi parlamentarė pokalbį nutraukė.

Iš ko užpernai gautos tokios didelės pajamos ir kas lėmė jų susitraukimą pernai, Registrų centrui pateiktuose dokumentuose nėra nurodoma.

Iš ankstesnių žiniasklaidos pranešimų aišku, kad tais laikais, kai įmonė dar vadinosi „Greta Gretos“, ji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai siuvo maišelius ir skareles, tačiau užsakymų sumos nebuvo labai įspūdingos – 2–3 tūkst. eurų.

15min nuotr./Gretos Kildišienės knyga „Atvirai“
15min nuotr./Gretos Kildišienės knyga „Atvirai“

„Amatas“ yra nurodomas 2017 metais išleistos G.Kildišienės autobiografinės knygos „Atvirai“ leidėju.

Nei kas ją leido, nei kiek atsiėjo spausdinimas, taip ir nepaaiškėjo. Tik buvo nurodoma, kad „Amatas“ knygą išleido 30 tūkst. tiražu.

Per tą laiką, kai pasitraukė iš Seimo, G.Kildišienė buvo įkūrusi dar vieną įmonę. Kaip 2017 metų pabaigoje rašė „Lietuvos rytas“, įmonę „Mikala“, greičiausiai pavadintą motinos Vladislavos Mikalauskienės garbei, buvusi Seimo narė įsteigė kaimyninėje Latvijoje. Tačiau beveik iškart mažmenine drabužių prekyba užsiimančią įmonę G.Kildišienė pardavė. Viešai prieinamais duomenimis, „Mikala“ buvo likviduota šių metų vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius