Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 18

Griaunamą namą žada prikelti naujam gyvenimui

J.Jasinskio gatvėje šalia buvusio muzikinio klubo „Muzikinis angaras“, vėliau – „Tango arena“, griaunamas namas. Nors nuo gatvės tai atrodė itin patrauklus pastatas, jį leista nugriauti, o vėliau pagal tikslius matavimus atstatyti, kadangi statinys galėjo kelti grėsmę praeiviams.
Namas iki kitų metų vasario turėtų atstatytas pagal itin tikslius fotogrametrinius matavimus.
Namas iki kitų metų vasario turėtų būti atstatytas pagal itin tikslius fotogrametrinius matavimus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skubančius piktintis, kad griaunamas gražus, saugotinas pastatas miesto centre, Vilniaus savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas ramina. Pastatas, tiesa, bus nugriautas, bet vietoj jo iki kitų metų vasario išdygs lygiai toks pat, pagal fotogrametrinius matavimus atstatytas statinys.

Ne pirmas toks atvejis

„Tai labai tikslūs matavimai, tad pastatas bus toks pat. Tai jau antras atvejis, kai Vilniuje taip daroma. Prieš porą metų turėjome tokį pavyzdį Liejyklos gatvėje, kur viena pastato dalis buvo nugriauta iki pamatų, kitos irgi didelė dalis nugriauta, bet vėliau statinys atstatytas toks, koks buvęs“, – sakė V.Karčiauskas.

J.Jasinskio gatvėje itin intensyvus transporto srautas, tai taip pat turėjo įtakos griaunamo pastato būklei. Esą namas tik atrodė gražiai, kadangi neseniai jo fasadas buvo nuvalytas, tačiau viduje žiojėjo didžiuliai plyšiai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Griaunamas pastatas J.Jasinskio gatvėje.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Griaunamas pastatas J.Jasinskio gatvėje.

„Teorinės galimybės buvo, kad pastatas galėjo ir sugriūti. Žinoma, jeigu tai būtų ypatingai saugomas kultūros paveldo objektas, būtų tekę savininkams skirti nemažus pinigus ir tvirtinti jį. Bet jis nėra įrašytas į Kultūros vertybių registrą ir saugomas tik kaip J.Jasinskio gatvės dalis, kuri priklauso Senamiesčiui. Todėl ir buvo priimtas sprendimas pastato fasadą atstatyti tokį, koks buvo“, – teigė V.Karčiauskas.

Rekonstrukcijos darbų užsakovas yra nekilnojamojo turto projektų plėtojimu užsiimanti bendrovė „Transmeda“, valdanti viešbutį „Europa City Vilnius“. Darbus ketinama pabaigti kitų metų vasarį. Ketinama pastate įrengti biurus, konferencijų salę, kavinę.

Ateityje planuojama atgaivinti visą šalia pastato esančią teritoriją, kur dabar stovi degalinė, autoservisas ir buvęs muzikinis klubas. Čia turėtų išdygti gyvenamieji namais su komercinėmis patalpomis ir biurais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius