-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 28

„Grigeo Klaipėda“ trumpam stabdo veiklą: spręs kvapų klausimą

Kartono gamintoja „Grigeo Klaipėda“ pranešė apie planinį, keturias dienas truksiantį fabriko veiklos stabdymą. Šis veiksmas bei terminai buvo iš anksto derinti su bendrove „Klaipėdos vanduo“, kurios įrenginių pajėgumai išvalyti tiek viso miesto, tiek ir gamybos įmonės nuotekas – nepakankami.
„Grigeo Klaipėda“ vadovas T. Eikinas: :"Žinau, kad visuomenės akyse esame praradę pasitikėjimą“
„Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Tam, kad galėtume nepertraukiamai bendradarbiauti ir nereikėtų stabdyti „Grigeo Klaipėda“ nuotekų priėmimo į „Klaipėdos vanduo“ tinklus, bendrovė turi neviršyti laikinojoje sutartyje numatytų taršos rodiklių, nes mūsų įrenginiai nėra pritaikyti išvalyti tokios taršos ir tokio kiekio gamybines nuotekas. Todėl nuolat stebime AB „Grigeo Klaipėda“ gamybinių nuotekų kiekį ir taršą“, – sako „Klaipėdos vanduo“ vadovas Benitas Jonikas.

Fabriko veiklos stabdymas planuojamas šį sekmadienį, naujos sutarties pasirašymas – kitą savaitę. Pasak „Grigeo Klaipėda“ vadovo Tomo Eikino, darbuotojams prastovos skelbiamos nebus, šis laikas bus išnaudojamas atliekant suplanuotus remonto darbus bei siekiant išsiaiškinti ir suvaldyti nemalonių kvapų priežastis.

„Užsienio partneriai „Buckman“ jau parengė įmonei pritaikytą kvapo priežasčių nustatymo programą. Jos įgyvendinimui reikalingos 3 paros, tad maksimaliai išnaudosime šį laikotarpį, atliksime tyrimus bei analizes. Turime įsigiję visas reikalingas laboratorines medžiagas, personalas pasiruošęs atlikti numatytus darbus, atvyks ir užsienio konsultantai“, – teigia T.Eikinas.

Pasak jo, šiandieną įmonė atsidūrusi tarsi užburtame rate, tačiau tikimasi iš jo kuo greičiau ištrūkti.

„Turime du iššūkius, tiesiogiai priklausančius vienas nuo kito – tai nuotekų tarša ir nemalonūs kvapai. Siekiant sumažinti taršą, kad „Klaipėdos vanduo“ nestabdytų nuotekų priėmimo, keitėme gamybos procesą, kas sąlygojo nemalonius kvapus. Siekdami kovoti su kvapais ir grįždami prie senojo ritmo, vėl viršijame nuotekų taršos normatyvus. Tad čia būtini ilgalaikiai ir tvarūs sprendimai, kuriuos tikiuosi pavyks įgyvendinti kuo greičiau – pritaikyti ilgalaikę kvapų prevencijos programą ir pradėti pirminį nuotekų valymą Dumpiuose“, – sako „Grigeo Klaipėda“ vadovas.

Dar šią savaitę kartu su Klaipėdos pramonininkų ir Lietuvos medienos asociacijų atstovais T.Eikinas lankėsi Klaipėdos miesto savivaldybėje, kur susitikę su meru Vytautu Grubliausku verslininkai atkreipė dėmesį į vis dažniau pasitaikančias, įmonių veiklą trikdančias miesto savivaldos iniciatyvas. Meras patikino, kad savivalda nėra priešiškai nusiteikusi verslo atžvilgiu ir nesiekia, kad įmonės būtų uždarinėjamos bei tęs dialogą ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius