Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 04

„Grigiškės" nesulaukia investuotojo

Higieninio popieriaus medžio plaušo ir gofruoto kartono gamintoja „Grigiškės" nesulaukia investuotojo", per naują akcijų emisiją planavusios pritraukti lėšų plėtrai, nesulaukia naujo investuotojo.
Tualetinis popierius
Tualetinis popierius / Photos.com
Temos: 1 Grigeo, AB

Pati vadovybė dėl to kaltina prastą padėtį finansų rinkose, analitikai linkę įžvelgti ir pačios įmonės klaidų, antradienį rašo „Verslo žinios".

„Patys matote, kokia padėtis finansų rinkose – ji tikrai nėra geriausia. Tačiau galutinio sprendimo dėl naujų investuotojų paieškų sustabdymo nepriėmėme, tarsimės su patarėju. Nėra taip, kad susidomėjusių neatsirastų, bet galutinio sprendimo dar palaukite. Žinių bus gal dar šio mėnesio pabaigoje", – sako „Grigiškių" vadovas ir pagrindinis akcininkas Gintautas Pangonis.

Pritraukusi naują investuotoją, įmonė planavo 2011-2013 metais į higieninio popieriaus gamybą investuoti 44,85 mln. litų, į kartono pakuotės – 17,3 mln. litų.

„Kadangi šie planai buvo susieti su naujos emisijos platinimu, tai investicijos taip ir nepradėtos įgyvendinti, neskaitant pradinių investicijų į kartono gamybą" – teigia G. Pangonis.

„Tiek pati įmonė, tiek jos veikla ir perspektyvos, neabejoju, investuotojams turėtų būti įdomios. Tačiau šiuo atveju pavėlavo pati bendrovė, nes naujų investuotojų pradėta ieškoti vasarą, rinkose jau įsigalint prastesniems lūkesčiams. Tą reikėjo daryti bent jau pavasarį", -komentuoja banko „Finasta" analitikas Tadas Povilauskas.

Jis teigia sutinkantis, kad įmonė negalėjo numatyti naujos korekcijos akcijų biržose bangos, tačiau esą „reikėjo suktis greičiau". „Įmonė ieškojo finansinio, o ne strateginio investuotojo, o konkrečiai – kokio nors investicinio fondo. Būtent šie investuotojai yra itin jautrūs svyravimams rinkose", – kalba analitikas.

Nuo komentarų dėl šio sandorio susilaiko „SEB Enskilda Lietuva" vadovas Žygintas Mačėnas.

„Grigiškės" dar šių metų balandį pranešė, kad ketina leisti naują akcijų emisiją ir į bendrovę pritraukti naują finansinį investuotoją. Pasirašius sutartį su tarpininke „SEB Enskilda", planuota, kad iš viso bus išleista 10 mln. 1 litų nominaliosios vertės akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius