Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 11 21

Grigiškėse – didelė eismo netvarka

Vilniaus prieigose, Grigiškėse, eismas, anot vairuotojų, vyksta nepavydėtinomis sąlygomis, dėl to čia nutinka daug avarijų. Atsakingi pareigūnai pripažįsta problemą, tačiau darbus ketina pradėti tik kitų metų pavasarį.
Itin avaringas magistralės „A1“ Grigiškių ruožas bus pradėtas rekonstruoti kitų metų pavasarį.
Itin avaringas magistralės „A1“ Grigiškių ruožas bus pradėtas rekonstruoti kitų metų pavasarį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Automagistralė „A1“, einanti per Grigiškes, skendi chaose, mat šis kelias nepritaikytas dideliems automobilių srautams.

„Čia nuolat kyla avarinės situacijos, posūkiai į gyvenvietę tiesiogiai įsilieja į magistralę be greitėjimo ir lėtėjimo juostų, užvakar kelyje apsivertė vilkikas. Rašome raštus į savivaldybę ir kelių direkciją, tačiau atsako nėra“, – skundėsi vilkikų autoserviso „Transtira“, įsikūrusio šalia magistralės, direktorius Dalius Maniušis.

Pasak vyro, nelogiškai padaryti ir apsisukimai – posūkio į kairę juostos per trumpos, spūsčių valandomis visi norintys pasukti čia netelpa ir kelia pavojų, nes iš paskos antra juosta greitai skrieja automobiliai.

Čia tikrai didelė netvarka. Sakė D.Maniušis.

„Apsisukimai padaryti pakalnėje, todėl matomumas per mažas, o greitis gyvenvietėje – 70 km/h, tačiau vairuotojai, nesibaimindami greičio matuoklių, važiuoja 90 km/h“, – aiškino D.Maniušis.
„Čia tikrai didelė netvarka“, – konstatavo „Transtiros“ vadovas.

Planai parengti

Chaotiška eismo padėtis Grigiškėse miesto ir valstybės tarnautojams žinoma, planai parengti, tačiau pradėti darbų ar taikyti laikinąsias priemones neskubama.

„Miestas negali kištis, tai valstybės nuosavybė. Mes tik patvirtinome detalųjį planą. Čia ketinama daryti papildomas juostas ir dviejų lygių sankryžas“, – pasakojo savivaldybės Eismo valdybos poskyrio vedėjas Vidutis Cemnolonskis.

Darbus magistralės „A1“ Grigiškių atkarpoje ketinama pradėti kitų metų pavasarį.

„Vasarį bus pasirašinėjamos sutartys su rangovais, o darbai prasidės pavasarį“, – sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovė Asta Lipkevičienė.

Pasak specialistės, greičio, vykstant per Grigiškėse, daugiau mažinti neketinama, nors avaringumas ir didelis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius