-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 19

Griūvantį Panemunės tiltą aplopė ir metams paliko likimo valiai

Nepaisant eilę metų iš eilės skambančių grėsmingų specialistų perspėjimų, šiek tiek kelininkų aplopytas Panemunės tiltas esminės rekonstrukcijos šiais metais nesulauks.
Esminė Panemunės tilto rekonstrukcijos teks laukti mažiausiai metus.
Esminė Panemunės tilto rekonstrukcijos teks laukti mažiausiai metus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žymių šalies inžinierių perspėjimai, jog itin prastos būklės Panemunės tiltas gali bet kada nugriūti, vis dar nepasiekė Kauno vadovų ausų. Pačioje praėjusių metų pabaigoje išvydę ant tilto dirbančius kelininkus, kauniečiai veikiausiai nudžiugo pamanę, jog šis statinys pagaliau bus iš esmės sutvarkytas.

Tačiau aplopę asfalto ir šaligatvio dangą, suvirinę išlūžusius turėklus ir kiek sutvirtinę gelžbetonio konstrukcijas, kelininkai baigė darbus.

Tiltą vadina saugiu

“Ant tilto buvo vadinamieji peraukštėjimai. Viešasis transportas ir lengvosios mašinos tilto konstrukcijoms sukeldavo dinamines apkrovas. Dėl peraukštėjimų gaudavosi stiprūs smūgiai ir tai neigiamai veikdavo laikančias tilto konstrukcijas“, – priežastis, paskatinusias atlikti paprastąjį tilto remontą, vardino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Atlikus minėtus darbus, kainavusius beveik 30 tūkst. Lt, iš Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojų sudaryta speciali komisija konstatavo, jog „po remonto pagerėjo pėsčiųjų ir transporto eismo sąlygos, o tilto būklė yra patenkinama“. A.Pakalniškis, paklaustas, ar po šio remonto Panemunės tiltą galima vadinti saugiu, palinksėjo galva.

„Manau, kad taip. Bet kokiu atveju remontas tik pagerino tilto eksploatacines savybes“, – pabrėžė valdininkas, neslėpęs, jog iki kitų metų tiltas nebebus remontuojas.

Iš esmės tvarkys tik po metų

Šiuo metu savivaldybės skelbtą konkursą laimėję specialistai rengia techninį tilto rekonstrukcijos projektą. Beveik 300 tūkst. Lt kainuosiantį projektą planuojama baigti dar šiais metais. Kitų metų pradžioje Kauno savivaldybė ketina skelbti konkursą, kurio metu paaiškės Panemunės tilto rekonstrukciją atliksiantis rangovas.

Įvairiais skaičiavimais, esminė statinio rekonstrukcija, kurios metu ant tilto bus įrengtos 4 eismo juostos, gali kainuoti apie 40 mln. Lt. Miesto vadovai neslepia, jog savivaldybė nepajėgs finansuoti šių darbų, tad pagalbos ranka bus tiesiama į Lietuvos automobilių kelių direkciją, ES fondų paramą skirstančias šalies ministerijas ar bankus.

„Antroje šių metų pusėje ketiname pradėti ir Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją. Kadangi ji truks dvejus metus, tai šie darbai sutaps ir su Panemunės tilto atnaujinimu“, – tvirtino A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius