-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08 /2020 04 09

Grįžę į Lietuvą tyrimų rezultatų nesulaukia ir po 11 parų: vienas nesulaukęs atsidūrė ligoninėje – jam COVID-19

15min duomenimis, mažiausiai trys asmenys, kovo 27 dieną parskridę iš Londono į Vilnių, jau 11 dienų nesulaukia oro uoste paimtų mėginių tyrimo rezultatų. Vaikinai kalba, kad mėginiai pasimetė. Vienas jų dėl prastos savijautos išvežtas į ligoninę, nors iki tol jam siūlyta toliau laukti tyrimo atsakymo. Gydymo įstaigoje atlikus naują testą paaiškėjo, kad klaipėdietis serga COVID-19.
Oro uoste paimtų mėginių tyrimo rezultatų asmenys nesulaukia 11 dienų
Oro uoste paimtų mėginių tyrimo rezultatų asmenys nesulaukia 11 dienų / 15min montažas

Pirmasis į 15min redakciją kreipėsi Giedrius. Anglijoje gyvenęs vyras kovo 27 dieną prieš pat vidurnaktį parskrido iš Londono į Vilnių. Oro uoste jam buvo paimtas mėginys dėl koronaviruso. Saviizoliacijos Giedrius laikosi viename Kauno viešbučių.

Skaitytojo Giedriaus nuotr./Mėginių, skirtų ištirti koronavirusą, ėmimas Vilniaus oro uoste
Skaitytojo Giedriaus nuotr./Mėginių, skirtų ištirti koronavirusą, ėmimas Vilniaus oro uoste

„Jau 10 diena kaip esu karantine, bet atsakymo su tyrimo rezultatais negavau. Susisiekiau su Vilniaus padaliniu, kuris tiria mėginius, ten mane nukreipė skambinti į Karštąją koronaviruso liniją. Paskambinus 1808 pasakė, kad mano duomenys pasimetė, kad neranda jų, galbūt atsiras. Sistemoje apie mane nieko nemato. Tai kiek tokių kaip aš žmonių, kurių duomenys pasimeta ir kurie galbūt sirgdami, neturėdami duomenų apie ligą, vaikšto gatvėmis ir keliauja pas artimuosius? Kas čia per sistema Lietuvoje? Čia negyvena 60 milijonų žmonių, bet nesukontroliuoja net mažų grupelių.

Paskambinau į Kauno rajono savivaldybę, sako, registruokitės antram mėginiui. Paskambinu vėl 1808, sako, kad neturi teisės daryti antro testo, kad savivaldybė turi jį organizuoti, jų problema čia. Ar tai normalu? Siuntinėja vieni pas kitus, o bėdos niekas nesprendžia“, – pykdamas retorinius klausimus dar balandžio 6-ąją kėlė Giedrius.

Paskambinus 1808 pasakė, kad mano duomenys pasimetė, kad neranda jų, galbūt atsiras.

Kiek parų mėginys tinkamas tirti?

Jo žiniomis, paimtų mėginių galiojimo laikas – vos 4–6 paros, kadangi nuo tyrimo atlikimo praėjo jau daugiau nei 10 parų, tikėtina, kad mėginiai jau ir nebus tinkami tirti, jei jie dar neištirti.

„Jei aš nesergu virusu, iki saviizoliacijos pabaigos liko kelios dienos. Bet kol jie suorganizuos antrą testą, kol aš gausiu atsakymus, terminas baigsis ir turėsiu grįžti namo nežinioje pas tėvus, kuriems yra po 60 metų ir jie yra rizikos grupėje. Ar aš turiu skambinti visiems iš eilės ir klausti, kokia mano būsena, ar valstybė turi organizuoti tokius dalykus ir geriau juos spręsti?“ – teiravosi Giedrius.

Jokių žinių dėl tyrimo rezultatų jis nesulaukė ir balandžio 7 dieną, nors skambino visiems iš eilės, teiravosi. Kauno rajono savivaldybės atstovai neva pasiteiravę, kokia yra asmens savijauta, ir gal to antro tyrimo net nereikia.

„Tada jie vėl mane pasiuntė skambinti 1808. Šie patikino, kad antram tyrimui reikia siuntimo iš gydytojo. Juk aš čia neregistruotas. Kaip man prisiregistruoti ir gauti siuntimą karantino metu? Sėdžiu viešbutyje saviizoliacijoje. Internetu to padaryti negaliu!“ – stebėjosi Giedrius.

Vėliau jis informavo, kad po tris dienas trukusio skambučių maratono pasiekė tai, kad savivaldybė suorganizuotų antrąjį tyrimą. Šis bus atliktas balandžio 8 dieną.

„Ir dabar dar neaišku, ar gausiu vėl 14 dienų izoliuotis, ar ne. Ir, kaip suprantu, mano karantinas vis tiek užsitęs, nes rytoj tik paims mėginėlį. Kol ištirs ir kol vėl gausiu atsakymus...“ – antradienio vakarą svarstė jis.

Nesulaukia ir klaipėdietis

Giedrius – ne vienintelis grįžęs tuo reisu ir nesulaukiantis oro uoste paimto mėginio ištyrimo rezultatų. Tokia pati situacija susiklostė ir Klaipėdos viešbutyje saviizoliacijoje laiką leidžiančiam Dariui (vardas pakeistas – aut. past.). Tiek dienų nesulaukdamas žinios, jis balandžio 6-ąją taip pat skambino 1808 numeriu – sulaukė atsakymo, kad reikia laukti tyrimo rezultatų, kad kartais jie „pareina“ tik 11–12-tą dieną po mėginio paėmimo.

„Žinome, kad sistema užlūžus ar kažkas panašaus. Jie mato tik tai, kad paimtas mėginys. Prašė asmens kodo, pažiūrėjo sistemoje. Sakė, kad taip visko nepaliks. Tyrimų daug, laboratorijos nespėja. Baigsis mums saviizoliacija, nežinom, sergam ar nesergam. Eisim į gatves nežinodami, sergam ar nesergam. Žinau tris asmenis iš to reiso, visiems nėra atsakymų. O štai draugas vienas grįžo prieš 3 dienas ir jau turi rezultatus. Reikia išlikti ramiam, neapsikrauti neigiamomis mintimis. Lauksiu paskutinės saviizoliacijos dienos, šeštadienio, ir vėl skambinsiu klausti, kur rezultatai. Kažkokia Sveikatos apsaugos ministerijos spraga. Negali taip būti“, – tikino Darius.

Paklaustas, kokia jo savijauta, vaikinas atsakė, kad vis atsiranda ir dingsta nedidelė 37,3 laipsnio siekianti temperatūra. Tai kartojasi jau trečią dieną. Daugiau jokių simptomų jis nejaučiantis, vartoja vitaminą C, geria daug skysčių, arbatų, valgo imbierą, tokiu būdu bandydamas bent kiek sustiprinti imunitetą.

Balandžio 8-ąją vaikinas pranešė vėl skambinęs numeriu 1808 ir sužinojęs, kad trečiadienį turėtų sulaukti informacijos dėl tyrimo.

Nesulaukęs atsakymo atsidūrė ligoninėje

Tuo pačiu reisu iš Londono į Vilnių kovo 27 dieną grįžo ir 15min apie nuotykius Lotynų Amerikoje neseniai pasakojęs klaipėdietis Artūras Kudelko. Jis taip pat nesulaukė oro uoste paimto mėginio tyrimo rezultatų. Tačiau šiam vaikinui saviizoliacija klostėsi prasčiau – kasdien ryškėjo ligos simptomai.

Balandžio 5-ąją jis jau skambino koronaviruso karštąja linija – liepta toliau laukti tyrimo rezultatų. Galiausiai pas vaikiną į namus vyko ir greitoji pagalba. Sutarta, kad jei situacija dar labiau blogės, medikai atvyks vėl per 5 minutes. Kadangi Artūrui sukilo temperatūra, jis kosėjo ir duso, galiausiai balandžio 6-ąją jis vis dėlto atsidūrė ligoninėje. Ten jam buvo paimtas naujas mėginys.

Artūro Kudelko asmeninio albumo nuotr./Artūro Kudelko kelionės
Artūro Kudelko asmeninio albumo nuotr./Artūro Kudelko kelionės

„Visas 9 saviizoliacijos dienas sėdėjau namie, bet pastarąsias 6 dienas buvo pakilusi nedidelė temperatūra, kuri dingdavo tik ryte. Balandžio 6-ąją „iš oro“ sukilo ji iki 38 laipsnių. Prasidėjo stiprus dusulys, laužė kaulus, kosėjau ir dar sloga. Per tas 9 dienas iki paguldymo į ligoninę 1808 skambinau 7 kartus. Kaskart sakė, kad nieko negali padėti, reikia laukti rezultatų. Dalis skridusių tuo lėktuvu atsakymus gavo, kiti – ne.

Bus įdomu, jei man ištirs koroną, o jie pametė mėginį, – balandžio 6-ąją 15min teigė A.Kudelko. – Greitoji atvyko per 10 minučių, viskas labai sklandžiai praėjo, gydytojai labai draugiški. Tyrimą padarė praėjus gal 5 minutėms po to, kai paguldė į palatą. Situacija Klaipėdos ligoninėje nėra tokia bloga, kokią nušviečia žiniasklaida. Patys gydytojai sakė. Viskas ramu, gulim palatose po vieną. Gydytojai dėvi specialią aprangą, yra su kaukėmis. Visi laikosi atstumo. Esu patenkintas, kaip su manimi elgiasi. Viskas organizuota.“

Situacija Klaipėdos ligoninėje nėra tokia bloga, kokią nušviečia žiniasklaida. Patys gydytojai sakė.

Antrojo tyrimo atsakymų jis sulaukė beveik po paros, balandžio 7-ąją. Paaiškėjo, kad Artūras yra užsikrėtęs koronavirusu.

„Kosulys paūmėjo. Norisi išpjauti plaučius“, – balandžio 7-ąją jis teigė 15min žurnalistei.

Artūro Kudelko asmeninio albumo nuotr./Artūras Kudelko atsidūrė ligoninėje
Artūro Kudelko asmeninio albumo nuotr./Artūras Kudelko atsidūrė ligoninėje

Nutarė paviešinti istoriją

Galiausiai savo istoriją vaikinas nusprendė paviešinti socialiniuose tinkluose. Tai padaryti paskatino žinojimas, kiek daug jo aplinkos žmonių ir pažįstamų nesėdi namuose. Tuo Artūras įsitikino iš pranešimų ir nuotraukų socialiniuose tinkluose.

15min pateikia balandžio 7 dienos vakarą pasirodžiusį Artūro įrašą:

„Paskutines 10 dienų leidau namie ir mažiausiai ko tikėjausi, kad vieną vakarą atsidursiu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Man buvo smalsu, kur visi lietuviai pasigauna tuos virusus, nes aš juk iš Ispanijos grįžau ir man visiškai nieko. Kol vieną vakarą temperatūra staigiai nepakilo iki 38, laužė kaulus, sloga, kosulys (tas toks sausas), svaigo galva ir kas svarbiausia – buvo sunku kvėpuoti, net labai. Skambinau į 1808, savanoriai atlieka savo darbą puikiai, neskaitant to, kad mano darytas testas Vilniaus oro uoste pasimetė. Paskambinus į 112, buvo paprašyta truputį palaukti, nes medikų brigada turėtų pasiruošti. Nežinau, ką rašo laikraščiai ir visa medija, medikai atvyko po 10 minučių, visas ligoninės personalas dirba kuo puikiausiai. Ačiū jums už tai! Guliu vienas palatoje, laukiu testo rezultatų.

Galbūt Lietuvoje žmonės šio viruso dar neįvertino, pilnas miestas žmonių, kas kur šašlykus kepa, kas parke pasivaikšto su vaikais. Aš turiu savo aplinkoje bent vieną žinomą atvejį, kuomet žmogus mirė nuo šio viruso ir kelis draugus, kurie yra užsikrėtę.

Prieš kelias savaites buvau užstrigęs Peru, kur gyvena 32 milijonai žmonių. Šiandienos rezultatai – 2561 koronaviruso atvejis. Lietuvoje šią dieną gyvena 2,7 milijono. Šiandienos rezultatas – 843. Kodėl toks nedidelis skirtumas tarp tokių skirtingų šalių?

Kai tik atsirado pirmas atvejis, Peru visiškai užsidarė. Oro uostai, viešbučiai, parduotuvės, nebedirbo niekas. Lauke važinėja po 10 policijos ekipažų, kariuomenė bei įvesta komendanto valanda, o lauke galima būti iki 16 valandos ir tai tik vaikštant po vieną ir einant į parduotuvę ar vaistinę. Pirmadienį, trečiadienį, penktadienį lauke gali būti tik vyrai. Antradienį, ketvirtadienį ir šeštadienį – tik moterys. Atsidurti kalėjime galima vien už tai, kad būsi pričiuptas lauke vaikštantis po 16 valandos. Gali gauti baudą, kad esi lauke be kaukės. Atrodo beprotiška ir juokinga? Galbūt, bet tik taip, mano nuomone, yra stabdomas viruso plitimas. Žmonės, būkite neabejingi ir likite namie, tai geriausia, ką jūs galite šiandien padaryti dėl mūsų visų ateities ir, manau, tik taip mes galėsim džiaugtis ateinančia vasara.

O mano atsakymas – teigiamas.“

Kodėl atsakymų dar nėra?

Klausimus dėl 11 dienų neištirtų šių pašnekovų mėginių 15min nusiuntė Sveikatos apsaugos ministerijai, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui bei Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Vidaus administravimo skyriaus patarėja Jolanta Čereškienė atsakė, kad asmenų dingę tyrimų duomenys yra ne Nacionalinio visuomenės sveikatos centro kompetencijoje.

„Atsakymus apie laboratorinių tyrimų rezultatus asmuo gali gauti iš: mobiliojo punkto koordinatoriaus arba asmens sveikatos priežiūros įstaigos, kurioje buvo paimtas mėginys, e.sveikatos, savo šeimos gydytojo“, – informavo ji.

Paaiškinus, kad grįžę iš užsienio nėra registravęsi pas jokį šeimos gydytoją, ir paklausus, kieno gi specialistai tą naktį dirbo oro uoste ir kur iškeliavo paimti mėginiai, ji atsakė: „Labai gaila, bet Nacionalinis visuomenės sveikatos centras negali atsakyti į jūsų pateiktą klausimą (į kurią laboratoriją iškeliavo mėginiai). Mėginių paėmimą, mobiliųjų punktų steigimą koordinuoja Vilniaus miesto savivaldybės administracija, galbūt jie ir galėtų padėti.“

15min kreipėsi ir į Vilniaus miesto savivaldybę, tačiau tiek iš jos, tiek iš Sveikatos apsaugos ministerijos, tiek iš laboratorijos atsakymai balandžio 8 dienos vidurdienį dar nebuvo gauti. Kai tik jie bus pateikti, papildysime šią publikaciją.

Nėra duomenų apie pasimetusius ėminius

Papildyta 13.45 valandą. Publikavus šią istoriją, komentarą atsiuntė Simona Kalvelytė, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Administravimo skyriaus vyriausioji specialistė.

„VUL Santaros klinikų laboratorija, atlikusi šių asmenų tyrimus, duomenis pateikė į sistemą e.sveikata. Atsakymai, kuriems yra pateiktas siuntimas ESPBI IS (forma E200), įvedami į ESPBI IS (forma E200 ats), juos iš karto gali matyti pacientas ir gydytojas. Atsakymai įvedami iškart atlikus tyrimus. Dėl informacijos apie pasimetusį ėminį, manome, kad asmuo buvo suklaidintas. Siekiant išsiaiškinti, kodėl taip nutiko, reikėtų žinoti, kas tiksliai pateikė tokią informaciją. Mes nesame gavę patvirtintų duomenų, kad realiai būtų pasimetę ėminiai“, – teigė S.Kalvelytė.

Pasak jos, paimti ėminiai negali būti laikomi ilgiau kaip 5 dienas iki tyrimo pradžios.

S.Kalvelytė atsakyme priminė tvarką, kaip dėl rezultatų informuojami asmenys. Karštoji linija, gavusi neigiamus tyrimų rezultatus (nenustatyta SARS-CoV-2 viruso RNR), informuoja pacientus apie neigiamą tyrimo rezultatą trumpąją žinute į paciento nustatyta tvarka pateiktą mobilaus telefono numerį.

Karštoji linija, gavusi teigiamus tyrimų rezultatus (nustatyta SARS-CoV-2 viruso RNR):

  • informuoja pacientus apie tyrimo rezultatus telefono pokalbiu ir sprendžia dėl tolimesnių veiksmų;
  • pateikia pacientų kontaktinius duomenis į NVSC informacinę sistemą epidemiologiniam tyrimui atlikti.

Pacientų, kuriems tepinėliai paimti mobiliame punkte, informavimas apie rezultatus vyksta automatiškai: neigiami – sms žinute; teigiami – 1808 gydytojas skambučiu.

„Problema šiuo atveju galėjo kilti, jei asmens tel. nr. nėra lietuviškas, operatoriai galėjo neperduoti (tais atvejais, kai atsakymas neigiamas ir siunčiama automatinė žinutė)“, – paaiškino S.Kalvelytė.

Besiskundžiančiųjų daugėja

Papildyta 14.10 val. Perskaitę publikaciją, su 15min žurnaliste susisiekė dar keletas asmenų, niekaip nesulaukiančių tyrimo rezultatų. Abu jie paneigė informaciją apie e.sveikatoje suvestus duomenis – iki šiol ten nieko apie tyrimą nėra.

„Esu baltarusis, bet turiu leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. Čia ir gyvenu. Tos pačios kovo 27-osios vakarą aš taip pat atskridau į Vilniaus oro uostą, tik ne iš Londono, o Minsko. Taip pat vis dar laukiu tyrimo rezultatų. Mano draugas, kuris skrido kartu, jų irgi negavęs. Daugybę kartų skambinau 1808, rašiau jiems el. laiškus, visuomet atsakymas tas pats – laukite“, – pasakojo Aleksejus.

Kadangi jis turi leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, yra susikūręs ir paskyrą e.sveikatos sistemoje, tačiau joje nėra paskelbta jokių kovo 27 dieną oro uoste paimto ėminio tyrimo rezultatų. Nesulaukė jis ir jokio sms ar skambučio. Balandžio 6 dieną iš Karštosios korona linijos Aleksejus gavo el. laišką: „Apgailestaujame, bet dėl didelio ėminių skaičiaus ir darbo krūvio tyrimo rezultatai gali vėluoti. Siūlome kantriai laukti“.

Aleksejus tikina nejaučiantis jokių ligos simptomų – tik tas ir guodžia, tačiau jis stebisi, kaip stringa sistema Lietuvoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyrimai oro uoste
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tyrimai oro uoste

Edvinas Kudrevičius balandžio 3 dieną grįžo į Lietuvą keltu iš Kylio – tyrimo rezultatų taip pat nėra. Nei jo, nei jo kartu parvykusio kolegos.

„Kai pažiūri e.sveikatos portalą, tai vis rašo, kad ėminys šaldytuve. Keista, kad ima mėginius, bet netiria. Tai kam tuomet imti? Skambinau į Klaipėdos universitetinę ligoninę, tai liepė laukti. Skambinau ir SAM pateiktas numeriais, tai vienu nekėlė, kitu atsiliepė ir pasakė, kad informacija žinoma, bet nieko negali padėti. Nebent psichologą pasiūlyti“, – 15min žurnalistei situaciją nupasakojo E.Kudrevičius.

Papildyta 17.51 valandą. Komentarą atsiuntė ir Sveikatos apsaugos ministerija. Pasak ministerijos Spaudos tarnybos patarėjos Gabrielės Banaitytės, mėginių paėmimą tarptautiniuose sienos kirtimo punktuose organizuoja savivaldybės, jos taip pat įpareigotos pranešti tiriamiesiems rezultatus.

„Nė vieno iš jūsų minėtų asmenų mėginiai nėra dingę, jie ištirti ir yra nusiųsti, kaip ir visiems kitiems tiriamiesiems, į e.sveikatos sistemą (deja, dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento reikalavimų negalime to parodyti viešai), tačiau jūsų minimi asmenys, įėję į savo paskyras e. sveikatos sistemoje, duomenis ras.

Visi tiriamieji apie rezultatus taip pat turi būti informuojami SMS žinute. Jei jie tokio pranešimo negavo, to priežasčių reikėtų teirautis savivaldybės įsteigto tarptautinio sienos kirtimo punkto darbuotojų, kurie, pagal aukščiau nurodytą OV sprendimą, už tai yra atsakingi“, – tai, kad už viską šiais atvejais buvo atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė, atsakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė.

Papildyta balandžio 9 dieną 10 valandą. Vilniaus miesto savivaldybė savo atsakymą pateikė kitos dienos rytą.

„Vilniaus miesto mobilusis punktas mėginius iš atvykusiųjų į Lietuvą ėmė tik kovo 28 dieną oro uoste. Dėl kovo 27 dienos vykusių skrydžių ir jų keleivių ištyrimo klausimų informaciją turėtų pateikti Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, kuris ir atliko mėginių ėmimus. Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuro duomenimis, iki kovo 28 dieną savivaldybės administracija nevykdė jokių mėginių ėmimų, tai darė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras“, – teigiama Vilniaus miesto savivaldybės atsakyme 15min.

Taip ir lieka neaišku, kas paėmė mėginius ir kur jie nukeliavo.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Imamas mėginys, skirtas ištirti dėl viruso
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Imamas mėginys, skirtas ištirti dėl viruso

Kodėl ir kas meluoja?

Į redakciją trečiadienio vakarą ir ketvirtadienio rytą toliau plaukė laiškai žmonių, kurie vis dar laukia savo tyrimo rezultatų, nors viešai tikinama, kad laukiančiųjų daugiau nei 3 paras nėra.

„Aš grįžau balandžio 3 dieną. Šiandien yra jau balandžio 9 diena. Irgi testo atsakymo iš Klaipėdos nėra, o pirmadienį (balandžio 6 dieną – aut. past.) Klaipėdos meras tiesiogiai kalbėjo ir melavo, kaip puikiai veikė tyrimų sistema ir viskas gerai“, – ketvirtadienio rytą skundėsi Remigijus Gailius.

Redakciją pasiekė ir Oksanos J. laiškas, kuriame moteris teigia, kad ir jos sūnus atskrido tuo pačiu kovo 27-osios reisu iš Londono. Jo tyrimų atsakymų iki balandžio 9-osios nesulaukta.

„Visi kažkodėl meluoja ir siuntinėja vienas nuo kito. Susisiekiau su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro skyrium, sutarėme, kad pažiūrės pagal asmens kodą ir perskambins. Taip ir neperskambino, nes, kiek turiu informacijos, niekur net nėra registruota, kad tas tyrimas išvis buvo paimtas, tai klausimas kam tai buvo daroma? Ir kur nukeliavo ėminiai, turbūt į šiukšlių dėžę?

Po trijų dienų sūnus turi sugrįžti po saviizoliacijos savivaldybės patalpose. Skambinau į Vilnių nurodytu telefono numeriu, klausiau, ką daryti, nes po 2 dienų pasireiškė simptomai, o tyrimų nėra, tai pasiūlė vežti mums patiems sūnų į mobilųjį punktą, kadangi ligonis nevairuoja. Ar tai yra normalu, jei jis yra izoliuotas nuo mūsų? Skambinta buvo 1808 ne vieną kartą ir niekas nepasakė, kad tyrimas pasimetė ar nėra jo, liepė laukti, vadinasi sergantis žmogus gali po 14 dienų išeiti ir užkrėsti kitus.

Tai gerai, kad savivaldybės darbuotojai puikūs, suorganizavo transportą ir nuvežė pakartoti tyrimo, tai laukiam rezultatų, tikimės šį kartą gauti. Įdomu, kam tas melas, kad visiems atvykusiems padaryti tyrimai ir jie saugiai izoliuoti, jei tyrimų nėra, o liepė šeimos nariams vežti su savo transportu“, – stebėjosi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius