Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 01 /18:41

10 parlamentarų prašo prezidentės veto dėl alkoholio pardavimo tik nuo 20-ies metų

10 Seimo narių inicijuoja kreipimąsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kad ši vetuotų ketvirtadienį Seime priimtas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, pagal kurias nuo kitų metų įsigyti, turėti ar vartoti alkoholį galės tik sulaukusieji 20-ies, rašoma Liberalų sąjūdžio (LLS) išplatintame pranešime.
Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės
Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kreipimąsi pasirašė septyni Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai ir trys konservatoriai.

„Prašome Lietuvos Respublikos prezidentę vetuoti Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatas dėl amžiaus ribojimo, nes jos yra neproporcingos, perteklinės ir rodo nepasitikėjimą jaunais pilnamečiais žmonėmis“, – rašoma dokumente, kurį BNS perdavė liberalė Aušrinė Armonaitė.

Aš siūliau pasitikėti jaunų žmonių atsakomybe.

„Alkoholizmo problemą turime spręsti ne absurdiškais draudimais, o skatinant jaunų žmonių užimtumą ir laisvalaikį. Šiandien Seime priimtas įstatymas nepagrįstai suvaržė jaunų žmonių laisves. Nustatytas draudimas demonstruoja Seimo nepagarbą ir nepasitikėjimą pilnametystės sulaukusiais jaunuoliais. Stebėtina, kad žmonės, galintys su ginklu rankoje ginti tėvynę, kurti šeimą, dirbti ir mokėti mokesčius, parduotuvėje negalės įsigyti alaus. Aš siūliau pasitikėti jaunų žmonių atsakomybe“, – dėsto A.Armonaitė.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Mykolas Majauskas teigia, kad pilnametystės sulaukusiu asmeniu valstybė pasitiki ir laiko brandžiu: jis gali keisti Lietuvos raidą rinkimuose, kurti šeimą, laikyti ginklą rankoje gindamas demokratiją.

„Alkoholis nėra joks gėris ir alkoholizmas tuo labiau. Tačiau visuotiniais draudimais ir nepasitikėjimu jaunąja karta neišspręsime priklausomybių, smurto ir savižudybių problemos jaunimo tarpe”, – teigia M.Majauskas.

Ketvirtadienį Seime priimant alkoholio ribojimo pataisas TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Gabrielius Landsbergis siūlė asmenims nuo 18 iki 20 metų leisti parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų.

LLS frakcijos narė Aušrinė Armonaitė siūlė palikti šiuo metu galiojančią nuostatą dėl alkoholinių gėrimų vartojimo ribojimo, tai yra, drausti asmenims iki 18 metų vartoti alkoholinius gėrimus, jų įsigyti ir turėti.

Abu pasiūlymus Seimo dauguma atmetė.

Pernai kovą 25 praėjusios kadencijos Seimo nariai iš TS-LKD partijos registravo pataisas, kuriomis siūlė neleisti alkoholinių gėrimų vartoti ar jų turėti jaunesniems nei 20 metų asmenims. Partijos nariai taip pat siūlė stipresniu nei 7,5 proc. alkoholiu prekiauti tik specialiose parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius