Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 02

Grupė Seimo narių siūlo nustatyti terminą paskelbti konkursui į atsilaisvinusią vietą

Grupė Seimo narių siūlo nustatyti pusės metų terminą, per kurį turi būti paskelbtas konkursas į atsilaisvinusias vietas valstybiniame sektoriuje.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pagal pataisas, konkursas į laisvas pareigas viešojo administravimo įstaigoje turi būti paskelbtas ne vėliau kaip per šešis mėnesius nuo pareigų atsilaisvinimo ar per tris mėnesius nuo naujos pareigybės įsteigimo.

Šias pataisas registravo konservatoriai Agnė Bilotaitė, Laurynas Kasčiūnas, Irena Haase, Gabrielius Landsbergis, „valstietis“ Dainius Gaižauskas, liberalai Arūnas Gelūnas, Eugenijus Gentvilas, socialdemokratė Rasa Budbergytė.

Pasak projekto rengėjos A.Bilotaitės, keisti dabar galiojančias įstatymo nuostatas paskatino problemos, su kuriomis jau ne vienus metus susiduria daugelis viešojo administravimo įstaigų.

„Įstaigos naudojasi įstatymo spraga, dėl kurios įsigalėjo neskaidri skyrimo į pareigas praktika, kai laikinasis vadovas eina pareigas dvejus metus ar ilgiau“, – sako parlamentarė.

„Nacionalinio transplantacijos biuro vadovo kėdė tebėra laisva nuo tada, kai Asta Kubilienė pateko į Seimą. Panaši situacija ir Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centre, kurio buvusi vadovė Jurgita Petrauskienė persikėlė į Švietimo ir mokslo ministeriją, o jos vietą iki šiol laikinai užima kitas asmuo“, – Seimo Ryšių su visuomene pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Vyriausybės kanceliarija šią savaitę paskelbė jai pavaldaus Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) vadovo konkursą penkerių metų kadencijai.

Po to, kai MOSTA vadovės pareigas 2016-ųjų pabaigoje paliko švietimo ir mokslo ministre paskirta J. Petrauskienė, naujo šios įstaigos vadovo atranka dvejus metus nebuvo skelbiama. Centrui laikinai vadovauja Inovacijų politikos analizės skyriaus vadovas Ramojus Reimeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius