Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

Grupinėje parodoje „Laiko“ – apie kartų kaitą

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose trečiadienį atidaroma grupinė Ornelos R., Gintarės Rakickaitės, Kristinos Zymantaitės, Erikos Halaoui, Kristinos Cibulskytės ir Marinos Sorohan paroda „Laiko“.
Kartų kaitos tema analizuojama stebint „iš šono“.
Kartų kaitos tema analizuojama stebint „iš šono“. / Organizatorių nuotr.

Parodos kuratorės Ornelos R. manymu, paroda – tai komunikacijos aktas, vykstantis per meno formas. Ekspozicijoje savomis taisyklėmis kuriamas žaidimas ir žiūrovas kviečiamas įsitraukti, taip tapdamas aktyviu parodos dalyviu.

Parodos „Laiko“ tema – kartų kaita – labai plati ir labai pavojinga – operuojant asmeniškomis patirtimis, pamatinėmis vertybėmis ir „įaugusiomis“ metaforomis iš literatūros, dailės ar kino nejučiomis galima pradėti kartotis, tapti banaliu ir saldžiu ar pernelyg provokuojančiu. Tad kūryba šiuo atveju yra ne saviraiška ar įdomesnių meno formų paieška, o būdas komunikuoti šiuolaikinio meno priemonėmis.

Ornelos R. kurta vizualinė parodos dalis bei G.Rakickaitės ir K.Cibulskytės videodarbai kartų kaitos temą analizuoja stebėdami „iš šono“. Kiti videokūriniai ir M.Sorohan videoinstaliacija, įkvėpti asmeninės patirties, yra labai jautrūs ir kartu universalūs, daugiaprasmiai. Todėl parodos nešama žinia nesibaigia kūrinių ekspozicija, jis apima ir žiūrovo pasirinktą perskaitymo būdą.

Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1/Didžioji Vandens g. 2) ekspozicija atidaroma gruodžio 22 d., trečiadienį ir veiks iki 2011 m. sausio 17 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius