TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 16

Grupuotei „rusai“ priklausęs lietuvis, Šiaurės Airijoje platinęs narkotikus, sulaukė bausmės

Šiaurės Airijos policija slapta stebėjo 17 žmonių, traukinių stoties požeminėje perėjoje Belfaste laukiančių, kad gautų narkotikų – heroino. Tai paskelbta Belfasto Karališkojo Teismo posėdyje. Tarp pareigūnams įkliuvusių narkotikų platintojų atsidūrė lietuvis Ligitas Grigalaitis.
Šiaurės Airijos policininkai
Šiaurės Airijos policininkai / „Associated Press“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas belfasttelegraph.co.uk, Belfasto Karališkajame Teisme taip pat išgirsta, kad per pastarąjį dešimtmetį Šiaurės Airijoje mirčių, susijusių su heroino perdozavimu, skaičius padvigubėjo.

Oficialūs duomenys atskleidžia, kad 2006–2010 metais kasmet vidutiniškai 10 žmonių mirdavo nuo heroino ir morfijaus, o 2011–2016 m. vidurkis buvo 21,5 žmogaus.

Šie duomenys atskleisti po to, kai lietuvis Ligitas Grigalaitis nubaustas 21 mėnesio įkalinimo bausme dėl sąsajų su heroino tiekimu Belfaste. Lietuvis tai darė du praėjusių metų mėnesius.

23-ejų lietuvis prisipažino pardavinėjęs narkotikus. Teisėjas Gordonas Kerras pareiškė, kad tautietis praleis už grotų pusę bausmės laiko, o tuomet bus paleistas lygtinai.

Advokatas Robinas Steeras teismui sakė, kad lietuvis L.Grigalaitis priklausė grupuotei pavadinimu „rusai“, jie tiekė heroiną įvairiose Belfasto vietose, tarp jų – ir Ormeau parke. Per praėjusių metų vasario–balandžio mėnesius jo dalyvavimą šios grupuotės veikloje penkis kartus užfiksavo pareigūnai.

R.Steeras atskleidė, kad vienas tų atvejų, kai jis užfiksuotas, buvo 2017 m. balandžio 11 d. Jongate geležinkelio stotyje. Čia buvo pardavinėjamas heroinas. Tądien L.Grigalaitis „turėjo didelę sumą grynųjų pinigų“.

Nuteisdamas jį teisėjas G.Kerras perspėjo, kad visi, kurie įsitraukia į A klasės narkotikų platinimą, gali tikėtis tik vieno – belangės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius