-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 18

Gruzijos premjeras Bidzina Ivanišvilis: prezidento rinkimai bus tiesiog pavyzdingi

Rudenį numatomi Gruzijos prezidento rinkimai turės įtakos Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga (ES) parafavimui, sako Vilniuje viešintis Gruzijos ministras pirmininkas Bidzina Ivanišvilis.
Bidzina Ivanišvilis ir Algirdas Butkevičius
Bidzina Ivanišvilis ir Algirdas Butkevičius / BFL nuotr.

„Be abejo, šie rinkimai turės įtakos Asociacijos susitarimo parafavimui, bet aš noriu jus užtikrinti (...), kad šie rinkimai pirmą kartą Gruzijos istorijoje bus tiesiog pavyzdingi – nebus naudojami valstybiniai resursai kurio nors vieno kandidato naudai ir, žinoma, kad tie rinkimai bus objektyvūs bei atitiks visus reikalavimus“, – po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi ketvirtadienį žurnalistams sakė B.Ivanišvilis.

Gruzijos ministras pirmininkas tikino, kad jo šalyje vyksta demokratinės reformos – mažinamos prezidento ir premjero galios.

„Mūsų požiūris į demokratines pertvarkas bus matomas tada, kai bus sumažintos ministro pirmininko galios. (...) Jūs nustebtumėte, jeigu sužinotumėte, kokias galias aš turiu šiuo metu, bet viskas keisis, bus priimtos pataisos“, – kalbėjo jis.

Šalyje vyksta demokratinės reformos – mažinamos prezidento ir premjero galios.

B.Ivanišvilis vardijo, jog jau įvykdyta teismų reforma, pakeistas Darbo kodeksas, steigiamos įvairios arbitražo institucijos.

„Jei atvyksite, patys galėsite visu tuo įsitikinti“, – tikino Gruzijos vyriausybės vadovas. Jis pakvietė Gruzijoje apsilankyti ir Lietuvos ministrą pirmininką.

Pasak A.Butkevičiaus, Lietuva mato džiuginančius demokratinius procesus Gruzijoje ir remia jos integraciją ES ir NATO.

„Esame suinteresuoti Gruzijos sėkme Vilniuje vyksiančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime. Iš ministro pirmininko išgirdau, kad Gruzijos atstovai tikrai dalyvaus, netgi, tikimės, kartu su prezidentu. (...) Išgirdome, kad Gruzija eina demokratijos keliu (...) šalyje vyksta pokalbiai su opozicija. Šie procesai labai džiugina“, – kalbėjo jis.

Pasak A.Butkevičiaus, susitikime su Gruzijos kolega taip pat aptarti ekonominiai, energetiniai klausimai, sutarta organizuoti verslo forumą, plėsti „Vikingo“ projektą iki Gruzijos.

„Mūsų politiniai santykiai yra labai glaudūs, norėtume, kad tie santykiai būtų intensyvūs ir ekonomikos srityje, kur mes turime daug potencialo“, – pridūrė B.Ivanišvilis.

Gruzija tikisi, kad iki lapkritį Vilniuje vyksiančio ES Rytų partnerystės programai skirto viršūnių susitikimo bus pasiruošta bent parafuoti ES ir Gruzijos asociacijos sutartį.

ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Vilniuje vyks lapkričio pabaigoje. Jame tikimasi įtvirtinti glaudesnius ES ryšius su Ukraina, Gruzija, Moldova ir Armėnija. Rytų partnerystės programoje taip pat dalyvauja Azerbaidžanas ir Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius