Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 31

Grybauskaitė: atverdama rinką ES Kinija leis Lietuvai didinti eksportą

Kinija, atverdama rinką Europos Sąjungos (ES) šalims, sudarys sąlygas ir Lietuvai padidinti eksportą į šią Rytų Azijos valstybę, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Reinio Hofmanio/BFL nuotr.

Tai šalies vadovė sakė pirmadienį per susitikimą su Kinijos vicepremjeru Huy Liang Yu.

„Kalbėdama apie dvišalių santykių plėtros perspektyvas, prezidentė pabrėžė, kad Kinija, atverdama savo rinką Europos Sąjungos šalims, sudarys sąlygas ir Lietuvai padidinti eksportą į šią Rytų Azijos valstybę“, – sakoma prezidentės Spaudos tarnybos pranešime.

Anot D.Grybauskaitės, siekdama stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, Lietuva ketina dalyvauti kitąmet Šanchajuje vyksiančioje tarptautinėje parodoje EXPO-2010.

D.Grybauskaitė teigiamai vertino Kinijos sprendimą dalyvauti šių metų spalio 19–20 d. Vilniuje vyksiančiame Azijos ir Europos transporto ministrų susitikime (ASEM TMM) bei padėkojo Kinijos vadovybei už bendradarbiavimą organizuojant šį renginį.

Tai yra pirmasis Lietuvos iniciatyva vyksiantis Azijos ir Europos transporto ministrų susitikimas, jo tikslas – paskatinti aktyvesnį dalyvavimą formuojant globalinę ir regioninę transporto politiką, stiprinti Lietuvos, kaip tranzitinės valstybės, įvaizdį ir pritraukti krovinių srautą iš Europos ir Azijos.

D.Grybauskaitė taip pat palankiai vertino Kinijos apsisprendimą dalyvauti šių metų gruodžio 7–18 dienomis Kopenhagoje vyksiančiame Jungtinių Tautų viršūnių susitikime klimato kaitos klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius