-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 10

Grybauskaitė: glaudūs Baltijos šalių ir Lenkijos santykiai naudingi visai ES

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Latvijos Prezidentu Valdžiu Zatleriu ir Estijos Prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu. Tradiciniame Baltijos valstybių vadovų susitikime taip pat dalyvavo Lenkijos Prezidentas Bronislawas Komorowskis.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Karolio Kavolėlio / BFL nuotr.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos prezidentai aptarė galimybes stiprinti regioninį bendradarbiavimą, strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimo perspektyvas, saugumo politiką, aktualius ES ir NATO klausimus.

Pasak Lietuvos vadovės, „Baltijos ir Šiaurės šalių išminčių ataskaitoje„ (NB8 Wise men report) pateiktos rekomendacijos numato efektyvius būdus kaip pagilinti Šiaurės Europos – Baltijos šalių partnerystę ir yra puiki galimybė inicijuoti bendrus projektus bendradarbiaujant užsienio politikos, saugumo ir gynybos, ekonomikos, mokslo ir švietimo srityse.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pabrėžė, jog aktyvus Lenkijos vaidmuo yra itin svarbus ne tik sprendžiant Lietuvos ir Baltijos šalių energetinius klausimus, bet ir stiprinant regioninį bendradarbiavimą bei skatinant sėkmingą viso Baltijos regiono plėtrą.Elektros jungtis su Lenkija padės Lietuvai išsivaduoti iš energetinės izoliacijos ir prisidės prie efektyvios energetikos rinkos regione sukūrimo.

 „Elektros jungtis su Lenkija padės Lietuvai išsivaduoti iš energetinės izoliacijos ir prisidės prie efektyvios energetikos rinkos regione sukūrimo. Glaudūs santykiai tarp Baltijos šalių ir Lenkijos, bendri projektai siekiant užtikrinti energetinę nepriklausomybę atneš naudos visai Europos Sąjungai. Lenkijos aktyvesnis dalyvavimas Baltijos ir Šiaurės Europos valstybių bendradarbiavime yra sveikintinas“, – kalbėjo Lietuvos vadovė.

Naujasis Lenkijos Prezidentas akcentavo, jog aktyvūs ir geri Lenkijos santykiai su Baltijos valstybėmis yra svarbus užsienio politikos prioritetas. Prezidentas Bronislawas Komorowskis taip pat išreiškė Lenkijos paramą Baltijos valstybėms sprendžiant energetines problemas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius