-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 19

Grybauskaitė ir prezidentūroje užsuks kranelius

Susitikime su leidėjais ir naujienų portalų vadovais prezidentė Dalia Grybauskaitė užsiminė, kad ir jos ūkyje toli gražu neišsemtos galimybės taupyti.
Vilniuje susirinkę Lietuvos diplomatai sprendžia, kaip susiveržti diržus mažėjant Užsienio reikalų ministerijos finansavimui.
D.Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Apstulbau, kai sužinojau, kad telefonu galima prakalbėti 1500 Lt ir daugiau“,- sakė prezidentė žiniasklaidos priemonių vadovams.

Ilgai laukti nereikėjo. TV3 žinios pranešė, kad prezidentūra jau veržiasi diržus ir planuoja tokiu būdu sutaupyti 3 mln litų. To bus pasiekta beveik penkis kartus mažinant biudžetą reprezentacinėms išlaidoms (iki 557 tūkst. litų). Taip pat planuojama griežtinti tarnybinio transporto bei telefonų naudojimo tvarką. Pasak prezidentės atstovo Lino Balsio, darbuotojams bus siūloma į darbą ir iš darbo keliauti visuomeniniu transportu. Prezidentūra atsisakys 12 senesnių lengvųjų automobilių. Todėl mažinamas ir vairuotojų skaičius. Iš viso transporto skyrius sumažės 9 pareigybėmis.

Prezidentūroje įvedami apribojimai pokalbiams stacionariais telefonais, o biudžetas mobiliojo ryšio paslaugoms kerpamas 30 proc.

Taip pat bus mažinamas ir Kanceliarijos aparatas - 28 pareigybėmis. Peržiūrimos netgi valytojų ir kiemsargių pareigybės (iš viso bus panaikintos 7). Prezidentūra meteks ir šaltkalvių, dažytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius