Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 28

Grybauskaitė: lenkai ir lietuviai interesus gins bendrai

Darbo vizito į Lenkijos Respubliką išvykusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Varšuvoje susitiko su Lenkijos Respublikos Ministru Pirmininku Donaldu Tusku.
Vilniuje susirinkę Lietuvos diplomatai sprendžia, kaip susiveržti diržus mažėjant Užsienio reikalų ministerijos finansavimui.
Prezidentė D.Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dvišalio pokalbio metu aptartos svarbios abiems šalims bei visai Europos sąjungai aktualijos. Dvišalių santykių srityje Lietuvos Respublikos Prezidentė akcentavo strateginės partnerystės svarbą ir glaudžių santykių tęstinumą.

"Esu tikra, kad galėsime derinti savo veiksmus visose srityse, ypač, kai prieš mūsų šalis bus taikomos protekcionistinės priemonės. Ne mažiau svarbus mūsų bendadariavimas ir europiniuose reikaluose, ypač kai artėja Lietuvos pirmininkavimas 2011 metais ESBO, o Lenkijos - ES",- sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dvišalių ekonominių santykių srityje Lietuvos Prezidentė ir Lenkijos Ministras Pirmininkas sutarė dėl būtinybės kartu spręsti energijos tiekimo saugumo problemas, elektros rinkų atvėrimo klausimus. Pokalbyje taip pat apsikeista informacija apie naujos branduolinės jėgainės Lietuvoje perspektyvas ir elektros tilto į Lenkiją statybą.

Pokalbyje aptartos ir tautinių mažumų problemos abiejose šalyse bei jų sprendimo būdai.
Lietuvos Respublikos Prezidentė taip apsilankė Varšuvos sukilimo muziejuje ir pagerbė žuvusiųjų už Lenkijos laisvę atminimą. Šiandien vakare Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitinks su Lenkijos Respublikos Prezidentu Lechu Kačinskiu.

 

VIDEO: EU Lithuania Grybauskaitė visits Buzek press point

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius