Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Grybauskaitė ragina atsisakyti agresyvios retorikos Rusijos atžvilgiu

Lietuvai reikia išlaikyti gerus tarpusavio santykius su Rusija ir atsisakyti agresyvaus tono reikalaujant okupacijos žalos atlyginimo – tam pritaria tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė, tiek Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) nariai.
Prezidentė sėdo prie karinio šarvuočio vairo ir išbandė net kulkosvaidį
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Gintauto Tiškos nuotr.

Po Seimo URK narių susitikimo su šalies vadove komiteto pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Justinas Karosas žiniasklaidai teigė, kad paklausta apie galimus užsienio politikos kurso pokyčius, D.Grybauskaitė teigė, kad reikia atsisakyti aštrios retorikos bendraujant su rytiniais kaimynais.

Neideologizuotas požiūris duoda daugiau naudos

„Ji pasakė, kad tam tikros naujos realijos, kurios šiandien yra Lietuvoje ir pasaulyje, diktuoja naują požiūrį, ir ji sutinka, jog svarbiausia yra valstybės interesai ir tai, kad būtų išjungta aštri politinė retorika kalbant visų pirma su Rytų kaimynais, kadangi tai tiesiog erzina daugeliu atveju“, – žiniasklaidai teigė J.Karosas. Esą neideologizuotas požiūris užsienio politikoje gali duoti daug daugiau naudos.

Pasak konservatoriaus Seimo URK pirmininko Audroniaus Ažubalio, susitikimo su prezidente metu niekas neprieštaravo minčiai, kad Lietuvos ir Rusijos santykius reikia konstruoti neskubant, pragmatiškai bei subalansuotai.

Lietuva dar neatliko namų darbų

„Lietuva neatliko savo namų darbų, kai ką dar turime atlikti viduje. Kol to nėra padaryta, vien tik drebinti orą ir kalbėti apie tai, kad turi būti kažkas kompensuota, yra nerimta“, – paklaustas, ar buvo kalbama, kokiomis priemonėmis bus siekiama okupacijos žalos atlyginimo, sakė A.Ažubalis. Paprašytas patikslinti, kokie konkrečiai darbai buvo neatlikti, A.Ažubalis juos įvardyti atsisakė – esą jie viešai nėra skelbiami.

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys žurnalistams kalbėjo, kad, anot D.Grybauskaitės, Lietuvos žmonės yra aiškiai išreiškę savo valią dėl okupacijos žalos atlyginimo iš Rusijos pusės, todėl šio tikslo reikia siekti, tačiau spaudimas ir agresyvi retorika jau atgyveno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius