Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Grybauskaitei trūksta konkretumo dėl atominės elektrinės

Baltijos šalių planui statyti atominę elektrinę kol kas trūksta konkretumo, teigia Lietuvos prezidentė.
D.Grybauskaitė
D.Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Penktadienį Dalia Grybauskaitė vyksta darbo vizito į Lenkiją, kur naujos atominės elektrinės statybos klausimą ketina aptarti su šios šalies prezidentu.

„Aš esu už kompleksą energetinių šaltinių, įskaitant atominę ir alternatyvią energetiką Lietuvoje. Taigi aš nesu iš esmės prieš projektą, bet norėčiau rimtesnio patvirtinimo, kokios yra galimybės eiti į priekį. Bet vis dar esame įsipareigoję kartu su mūsų kaimynais - Lenkija ir kitomis dvejomis Baltijos šalimis - vystyti projektą, ir tai bus vienas iš klausimų, kuriuos mes aptarsime Varšuvoje“, - antradienį po susitikimo Briuselyje su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Ji pažymėjo lauksianti atominės elektrinės projekto konsultanto Didžiosios Britanijos investicijų banko „Rothschild“ vertinimo, kaip toliau vystyti projektą, ir tuomet susidarysianti savo „galutinę nuomonę“.

Pagal Lietuvos parengtą projekto įgyvendinimo planą, iki šių metų rugsėjo numatyta parengti naujos atominės elektrinės projekto verslo modelį ir finansavimo planą. 

Spaudos konferencija

Lietuva ir kaimyninės šalys - Latvija, Estija bei Lenkija - dar yra įsipareigojusios vykdyti naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje projektą, antradienį pareiškė Dalia Grybauskaitė.

Per spaudos konferenciją Briuselyje, Lenkijos žurnalistės paklausta apie jos išsakytą poziciją dėl būtinumo apskaičiuoti atominės elektrinės naudą, Lietuvos prezidentė sakė norinti matyti patikimą patvirtinimą, ir priminė, kad tyrimą šiuo metu atlieka konsultacijų bendrovė „Rothschild“.

„Aš esu už energetikos šaltinių mišinį, įskaitant atominę energetiką ir alternatyvius šaltinius. Taigi aš nesu apskritai prieš projektą, bet norėčiau pamatyti patikimesnį patvirtinimą, kokios yra galimybės judėti pirmyn“, - sakė D.Grybauskaitė.

„Mes vis dar esame įsipareigoję kartu su kaimynais, su Lenkija ir kitomis dviem Baltijos šalimis, eiti pirmyn su projektu“, - sakė prezidentė.

Anot D.Grybauskaitės, tai bus vienas iš klausimų, kuriuos ji aptars su Lenkijos premjeru ir prezidentu per vizitą Varšuvoje penktadienį.

Premjeras Andrius Kubilius savaitgalį sakė manąs, kad atominę elektrinę Lietuvoje realu pastatyti 2018-2019 metais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius