Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 16

Grybų viensėdyje hipiškas festivalis švenčia pusę amžiaus nuo „Meilės vasaros“

„Summer of love“ – prieš 50 metų vykęs fenomenalus socialinis reiškinys. Taip vadinosi hipių judėjimo pradžia, į San Franciską sukvietusi šimtus tūkstančių pirmųjų gėlių vaikų. Bendraminčiams Lietuvoje kilo mintis šia proga surengti hipių susibūrimą, kurį pavadino „Magick Gathering“. Jis jau vyksta vos už kelių kilometrų nuo Švenčionėlių. Hipiai čia šėls iki savaitės pabaigos.
Grybų viensėdyje hipiškas festivalis
Grybų viensėdyje hipiškas festivalis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Iš tiesų keista – kaip gimė šis visiškai naujas festivalis? Ar dar ne visi pinigai už visą muziką paimti? Ar mažai laisvų scenų jauniems kūrybingiems atlikėjams? Tiesą sakant, komercijos čia nedaug. Gal dėl to ir sutraukį pačius tikriausius hipius, kurie neišvyko į pasaulinius sambūrius. Apie kai kuriuos iš jų – kitą kartą.

VIDEO: Akimirkos iš hipių festivalio

Nuvykus į vietą, Grybų viensėdyje vykstantį festivalį „Magick Gathering“, protas ūmai nušvinta. Gali išgirsti daugybę stiprių nuomonių, iš kurių susidarai tą tikrąją – savo.

Žodį „gathering“ panašių festivalių rengėjai dažnai naudoja. Jis reiškia susibūrimą, sambūrį, nes paprastai tai nėra koncertas.

Taip, čia yra kviestinių atlikėjų, tačiau groti ir dainuoti gali kiekvienas. Taip pat kiekvienas gali užsiimti kuo panorėjęs.

Kiekvieną dieną vyksta mokymai ir užsiėmimai. Kažkas poras moko įvairių pratimų, kurie ne tik iš šalies gražiai atrodo, tačiau ir gerina sveikatą.

Kažkas verda tikrą prieskonių arbatą. Dar kitur žmonės mokosi gaminti natūralius smilkalus ir sapnų gaudykles. O gal pats moki ką nors išskirtinio ir nori tuo pasidalinti?

Nuogaliai? Kol kas tokių labai nedaug, tačiau juk kiekvienas po drabužiais esame nuogas.

Grybų viensėdis – simboliška, bet tai paskutinis dar sovietų sąjungoje sugriautas dvaras. Čia stovėjęs svirnas dabar puošia Rumšiškių liaudies buities muziejų.

Keletas vandens telkinių, daug atskirų erdvių, banguotas reljefas – viskas idealiai tinka jaukiam ir tikram „gathering“, kuriame galima vienu metu užsiimti daugybe veiklų.

Nuogaliai? Kol kas tokių labai nedaug, tačiau juk kiekvienas po drabužiais esame nuogas. Kartais norisi nusimesti nuo savęs viską, kas riša su vartotojišku pasauliu? Pirmyn – čia nuogybė yra laisvė, o ne ištvirkimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius