-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 10 21

Guggenheimo muziejaus projekto įgyvendinime – pauzė

Vilniaus miesto taryba trečiadienį daugiausia opozicijos pastangomis sustabdė vadinamojo Guggenheimo muziejaus projekto įgyvendinimą.
Konkurso naujo muziejaus Vilniuje projektui parengti nugalėtojos Zaha Hadid projektas.
Konkurso naujo muziejaus Vilniuje projektui parengti nugalėtojos Zaha Hadid projektas. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Klausimas „Dėl daugiafunkcio kultūros centro statybos Vilniuje, bendradarbiaujant su Ermitažo ir Guggenheimo muziejais“ sostinės politikams posėdyje buvo pateiktas kaip papildomas. Taryba būtų sprendusi, ar svarstyti šį projektą, jeigu jis būtų įtrauktas į posėdžio darbotvarkę balsavimu. Tačiau merui Viliui Navickui pasiūlius patvirtinti darbotvarkę bendru sutarimu, salėje kilo šurmulys. Teko balsuoti.

Pirmu balsavimu balsai, pritariantys klausimo įtraukimui į darbotvarkę ir tam prieštaraujantys, pasiskirstė po lygiai: 20 „už“ ir 20 „prieš“. Du tarybos nariai susilaikė.

Nenorą pritarti projekto pateikimui rodė ne tik opozicija, bet ir kai kurie valdantieji.

„Dėl šio klausimo vakar buvo pateikta beveik 300 puslapių medžiagos. Kodėl jau reikia balsuoti, kur taip skubėti, jei niekas su ja nesusipažinęs?“ – klausė miesto valdančiajai koalicijai priklausančios Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Algirdas Gricius.

Balsuojant antrą kartą projekto teikimas buvo atmestas vieno balso persvara: 22 „prieš“ ir 21 „už“.

Į savivaldybės tarybos darbotvarkę neįtrauktame projekte siūloma pritarti daugiafunkcio kultūros centro „Jono Meko vizualiųjų menų centras ir muziejus „Ermitage/Guggenheim – Vilnius“ statybos ir valdymo projekto tikslingumo galimybių studijai. Taip pat savivaldybės sudaryta Ermitažo – Guggenheimo projekto įgyvendinimo darbo grupė įpareigojama koordinuoti ir kontroliuoti projekto įgyvendinimą. Projekto užsakovu taptų viešoji įstaiga „Jono Meko vizualiųjų menų centras", kuri būtų atsakinga už lėšų paieškas. Finansavimo šaltinių tikimasi rasti ne tik tarp valstybinių išteklių, bet pasitelkti privačius investuotojus ir Europos Sąjungos fondus. Taip pat ketinama pasirašyti sutartį su UAB „Vilniaus kapitalinė statyba“ dėl statinio projektavimo statybos projekto viešinimo ir turto draudimo valdymo, konsultantų priežiūros.

Naujasis meno objektas būtų statomas pagal tarptautinį konkursą laimėjusios irakiečių kilmės architektės Zaha Hadid projektą. Dešiniajame Neries krante planuojamas statyti muziejus turėtų kainuoti apie 0,5 mlrd. Lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius