Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 26

Gydytojai išdavė Viktoro Uspaskicho advokatui dokumentus dėl ligos, kiek truks gydymas, nepranešama

Kauno klinikų medikai staiga sunegalavusio Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho advokatui išdavė dokumentus teismui, kad politikas yra gydymo įstaigoje.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis BNS sakė, kad pateiktuose dokumentuose medikai teismui nenurodė, iki kurio laiko politikas negalės atvykti į Vilniaus apygardos teisme vykstančius bylos posėdžius.
 
„Jie pasakė, kad jeigu teismas kreipsis, atsakys į jo klausimus. Šiandien pasakyti, kiek gydys, negali“, – BNS sakė advokatas.
 
Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme rengiamas posėdis vadinamosios Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. Kadangi jame V.Uspaskichas nedalyvaus, jau dabar aišku, kad numatytos kaltinamųjų apklausos teisme nevyks. Panašu, kad nevyks ir ketvirtadienį bei penktadienį suplanuoti teismo posėdžiai.
 
„Nepaimsime ir neatsigabensime mes jo. Manau, kad savaitę jis gydysis tikrai“, – sakė V.Sviderskis.
 
Gynėjo manymu, V.Uspaskichui sveikatos pablogėjimui įtakos galėjo turėti besibaigiantis baudžiamosios bylos nagrinėjimas ir partijos reikalai – skelbiama, kad Darbo partija ketina susijungti su partija „Tvarka ir teisingumas“.
 
Darbo partijos vadovas 53 metų V.Uspaskichas antradienį dėl įtariamo miokardo infarkto paguldytas į Kauno klinikas, jo būklė stabili, pavojaus gyvybei nėra, pranešė medikai.
 
Politikas į gydymo įstaigą atvežtas antradienio naktį. Jam įtariamas ūminis išeminis širdies sindromas, kuris gresia miokardo infarktu.
 
Kol kas V.Uspaskichui paskirtas medikamentinis gydymas.
 
Sukčiavimu kaltinamas Darbo partijos pirmininkas, kuris ketino duoti parodymus jo bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui, antradienį nepasirodė teismo posėdyje.
 
Kadangi V.Uspaskichas neatvyko į posėdį, teismas padarė pertrauką iki trečiadienio ir pavedė advokatams pristatyti reikalingus dokumentus.
 
Darbo partija kaltinama 2004–2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.
 
Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.
 
Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius