-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 28

Gyvenimas Klaipėdoje – su jūros dvelksmu ir kokybės ženklu

Kryptis – nuo jūros iki dangaus, patogus gyvenimas šeimoms, pigesnis būstas. Tai – vos keli Klaipėdos privalumai, kurių neturi kiti miestai. Jūros miestas Lietuvos žemėlapio pakraštyje vilioja ne tik burtažodžiu „jūra“, bet ir kultūriniais renginiais ar spalvingomis šventėmis.
Klaipėda
Klaipėda / Klaipėda ID nuotr.

Klaipėda nuo seno vadinama kitokiu miestu, kurio vizitinės kortelės nesupainiosi su jokiu kitu, ir net vieną kartą apsilankius jūros mieste jį atskirsi nuo kitų.

Beje, įdomi detalė. Žmonės, gyvenantys Klaipėdoje, turi kitokius laisvalaikio leidimo įpročius nei gyvenantys kituose didmiesčiuose.

„Klaipėdoje vyksta daug kultūros bei kitokių renginių, tačiau nėra itin populiari barų ir restoranų kultūra, nors yra ne vienas aukščiausios klasės restoranas. Klaipėdiečiai mėgsta aktyviau leisti laisvalaikį„, – sako Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros „Klaipėda ID“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Julija Taškūnaitė.

Pagrindinis privalumas – jūra

Pasak J.Taškūnaitės, skirtingi miesto privalumai atsiskleidžia tam tikrame gyvenimo etape.

„Be to, skirtingai auditorijai svarbūs skirtingi miesto ir gyvenimo mieste aspektai – vieni aktualesni jaunimui, kiti – šeimoms, dar kiti – investuotojams ir verslui. Pagal Lietuvos laisvosios rinkos instituto kasmet skelbiamą „Lietuvos savivaldybių indeksą“, Klaipėdos savivaldybė jau kelintus metus iš eilės užima pirmą vietą reitinge pagal gyvenimo kokybę.

Pagal 2018-ųjų metų indeksą, Klaipėda, aplenkusi sostinę, iš 2 vietos pakilo į 1-ąją tarp šešių didžiųjų miestų savivaldybių ir yra vertinama kaip geriausiai valdoma savivaldybė gyventojui bei investuotojui“, – teigė J.Taškūnaitė.

Pagrindinis gyvenimo Klaipėdoje privalumas – lokacija prie jūros bei marių, su smėlėtais „Mėlynosios vėliavos“ paplūdimiais. Tai leidžia mėgautis pusiausvyra tarp ramaus ir aktyvaus laisvalaikio.

„Galbūt klaipėdiečiai gyvenimo prie jūros tiek nevertina, kiek svajojantys ir pasirenkantys atvykti gyventi į Klaipėdą, bet tai yra stipriausias bei visapusis Klaipėdos išskirtinumas“, – sakė pašnekovė.

Neerzina automobilių spūstys

Dar vienas svarbus kriterijus – optimalus miesto dydis. „Klaipėda yra ne tik trečias pagal dydį miestas Lietuvoje, bet ir penktas Baltijos šalyse pagal stiprią ekonomiką bei platų švietimo tinklą. Visgi, net ir būdamas Vakarų Lietuvos ekonomikos centru, miestas yra kompaktiškas, susisiekimas mieste paprastas ir be kamščių, daugelį miesto taškų galima pasiekti per 10–15 minučių.

Automobilių parkavimas čia yra vis dar pigiausias tarp didžiųjų trijų Lietuvos miestų. Klaipėdos viešasis transportas yra laikomas vienu geriausiu Lietuvoje su naujausiu autobusų parku“, – kalbėjo J.Taškūnaitė

Klaipėda taip pat yra pasiekiama visais keliais: sausumos keliais bei geležinkeliu, jūros – keliomis keltų kryptimis, o Palangos oro uostas siūlo aštuonios sezonines ir nesezonines kryptis.

Vilioja pigesnis būstas

Pasak J.Taškūnaitės, nors paskutiniaisiais metais daug klaipėdiečių kraustėsi gyventi į privačius namus Klaipėdos rajone, mieste taip pat pastebimas nekilnojamojo turto rinkos suaktyvėjimas bei naujų, įdomesnių projektų statyba.

„Kiek teko bendrauti su nekilnojamojo turto vystytojais, Klaipėdoje šiuo metu aktualūs tiek mažos kvadratūros, tiek 3–4 kambarių butai. Kalbant apie būsto nuomą, Klaipėdoje vieno kambario butas yra pigesnis nei sostinėje“, – sakė „Klaipėda ID“ atstovė.

Nors pagal statistikos departamentą Klaipėdoje gyventojų vis dar mažėja, tačiau sėkmės istorijų apie sugrįžtančius klaipėdiečius daugėja. Taip pat yra žmonių, kurie į Klaipėdą gyventi atsikrausto net ir tada, kai su šiuo miestu anksčiau nėra turėję jokių „giminystės ryšių“.

„Aš pati es kaunietė, į Klaipėdą atsikrausčiusi gyventi iš Vilniaus, o panašių istorijų tenka išgirsti ir daugiau.

Yra daug motyvuojančių aspektų, kurie gali daryti įtaką žmogaus apsisprendimui pasirinkti vietą gyventi – nuo darbo ar karjeros galimybių iki siektinos gyvenimo kokybės, pusiausvyros tarp darbo ir laisvalaikio ir panašiai“, – kalbėjo J.Taškūnaitė.

Miestas draugiškas jaunoms šeimoms

Gyventi Klaipėdoje lieka ir studentai, nes susiranda darbus specifiniuose sektoriuose, pavyzdžiui, jūriniame.

Klaipėda taip pat yra matoma kaip idealus miestas auginti vaikus ir čia kurtis jaunoms šeimoms. Mieste ir greta jo – daug žaliųjų erdvių, paprastas susisiekimas, galimybės laiką leisti gamtoje ar pačiame miesto centre, kuriame taip pat mažesnis žmonių srautas, jei lygintume su kitais didmiesčiais.

„Klaipėdoje, palyginti su kitais Lietuvos miestais, beveik nėra eilių į darželius, nebent tėvai nori, kad vaikas eitų į specifinį ar artimiausią. Privačių darželių kainos yra mažesnės nei kituose Lietuvos didmiesčiuose“, – miesto pranašumus vardijo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius