-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 26

Vienintelį autobusą turintis Vilniaus rajonas bijo jo netekti: kelionė iki centro pailgėtų vos ne iki 3 valandų

Vilnius savo plotu vos ne keturis kartus lenkia tokį didmiestį kaip Paryžius: atitinkamai 401 ir 105,4 kv. km, nors Vilniuje gyvena apie 600 tūkst. žmonių, o štai Prancūzijos sostinėje – daugiau nei 2 mln. Lengva daryti išvadą, kad vilniečiai turi kur kas daugiau erdvės savo gyvenamojoje aplinkoje. Tačiau toji erdvė sukuria savų problemų. Kad ir dėl viešojo transporto, kuris į atokiausius rajonus važiuoja tikrai pakankamai retai, kuo gyventojai neretai linkę skųstis.
Bireliai ir jų vienintelis autobusas
Bireliai ir jų vienintelis autobusas / 15min koliažas

Sodų bendrijos, virtusios gyvenamaisiais kvartalais. Tokiais rajonais aplipusi centrinė miesto dalis, kuriuose dominuoja daugiabučiai.

Miestas nuo 1996 metų

Vienas iš tokių rajonų – Verkių seniūnijos pačiame pakraštyje esantys Bireliai, buvę Birelių sodai, apie kuriuos iki šiol byloja rajono gatvių pavadinimai: Birelių Sodų 1-oji, Birelių Sodų 2-oji ir t.t. Čia buvęs Birelių kaimas tapo sostinės dalimi dar 1996 m. balandžio 24 d., kai buvo pakeistos Vilniaus miesto savivaldybės ribos, dėl ko Verkių seniūnijos teritorija padidėjo 15 kv. km, dabar seniūnijos bendras plotas yra 55,65 kv. km.

Bet seniai vilniečiai Birelių gyventojai sako, kad kartais tokiais visiškai nesijaučia. Tarkim, kai vargsta, mėgindami prasilenkti su atvažiuojančiu autobusu siauroje jų rajono pagrindinėje gatvėje. Arba kai žiemą iki to paties autobuso stotelės klampoja kelio pakraščiu, kur nėra šaligatvio, jau nekalbant apie apšvietimą.

O ir tas pats autobusas čia šiuo metu atvažiuoja tik vienas – pažymėtas 76 numeriu, važiuojantis maršrutu Bireliai–Sakališkės–Balsių g.–Ateities st. Pažiūrėjus šio autobuso tvarkaraštį, akivaizdu, kad pavėlavus į vieną kito Bireliuose teks laukti labai ilgai. Šie autobusai važiuoja kartą arba du per valandą.

76 autobuso grafikas
76 autobuso grafikas

Nuo Birelių iki Konstitucijos prospekto – nei daug, nei mažai, 22 km. Tokį atstumą autobusu iki miesto centro vietos gyventojams pavyksta įveikti tik per pusantros-dvi valandas.

Bijo pokyčių autobuso maršrute

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius