Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Gyventojai jau teikia prašymus dėl paramos skyrimo

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad gyventojai jau gali teikti prašymus skirti 2 procentų paramą. Dėl paramos skyrimo šiemet jau apsisprendė ir prašymus pateikė apie 800 Klaipėdos apskrities gyventojų.
Įkliuvusiai bendrovei teko ne tik sumokėti mokesčių skolą, bet ir delspinigių.
Įkliuvusiai bendrovei teko ne tik sumokėti mokesčių skolą, bet ir delspinigių. / 15 min nuotr.

Paramą gali teikti nuo 2010 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) paramos gavėjams – visuomeninėms organizacijoms, fondams ir kitiems juridiniams vienetams.

Gyventojai, apsisprendę dėl paramos skyrimo, prašymus pateikti arba prireikus juos patikslinti turi iki gegužės 2 d.

Organizacijos, pagal Labdaros ir paramos įstatymą turinčios teisę gauti paramą, gali tik informuoti apie save ir savo veiklą, o mokesčių mokėtojas turi pats savarankiškai nuspręsti, kam ir kiek skirs paramos. Todėl rekomenduojama gyventojams prašymus teikti elektroniniu būdu, naudojantis elektronine deklaravimo sistema. Be to, prašymą gyventojas gali asmeniškai įteikti inspekcijos darbuotojui ar atsiųsti paštu.

Mokesčių administratorius sulaukdavo pranešimų dėl gyventojams daromo spaudimo paremti vieną ar kitą organizaciją, dažniausiai – mokyklas bei darželius. Pasitaiko atvejų, kai vaikams yra išdalinamos pusiau užpildytos formos, kurias prašoma užpildyti namuose ir grąžinti tėvų pasirašytas. Nors šios priemonės yra neteisėtos, įstaigų atstovai bando pateikti tokius prašymus VMI.

Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį, kad skirti iki 2 proc. nuo sumokėto GPM galima tik už praėjusius mokestinius metus ir nebūtinai kiekvienais metais toms pačioms organizacijoms.

Prašyme galima nurodyti tiek vieną, tiek kelis paramos gavėjus, tačiau visa prašoma pervesti pajamų mokesčio dalis negali būti didesnė kaip 2 proc. Be to, paramos gavėjams nepervedama mažesnė nei 10 litų mokesčių administratoriaus apskaičiuota pervestina suma.

Paramą gyventojai gali suteikti šalyje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas. Šie juridiniai asmenys privalo turėti paramos gavėjo statusą.

Klaipėdos AVMI informuoja, kad praėjusiais metais Klaipėdos apskrityje iki 2 proc. parama nuo 2009 m. sumokėto pajamų mokesčio pasirinktinai skirta 1546 apskrities įstaigoms, fondams, visuomeninėms ir kitoms organizacijoms; paramą apskrities organizacijoms pernai suteikė per 49 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų; paramos suma 2010 m. siekė apie 4,2 mln. litų.

Klaipėdos apskrityje dosniausiai įvairias organizacijas rėmė Klaipėdos m. gyventojai – daugiau nei 28 tūkst. klaipėdiečių paramai skyrė per 2,6 mln. litų. Daugiausia rėmėjų lėšų Klaipėdos apskrityje pernai skirta VšĮ Klaipėdos universitetinė ligoninė, VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninė, VšĮ Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius