Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 05

Konfliktas dėl plovyklos: gyventojai nenori tokios kaimynystės, verslininkai projektą koreguoja

Šalčininkuose – konfliktas dėl naujos savitarnos automobilių plovyklos. J.Sniadeckio gatvėje planuojama plovykla turėtų išdygti po daugiabučio langais, tad žmonės tam aktyviai priešinasi. Padedant Seimo narei Beatai Pietkiewicz šalčininkiečiai tarėsi pasiekę pergalę, kai rajono taryba priėmė sprendimą neleisti plovyklų arčiau nei 50 m nuo namo. Bet aiškėja, kad šiam projektui sprendimas įtakos neturės.
Planuojama automobilių plovykla
Planuojama automobilių plovykla / Projekto ir Šalčininkų gyventojo nuotr.

Gyventojai sunerimę

Gyventojai į kovą prieš automobilių plovyklą po langais sukilo vos išgirdę apie šį projektą. Kaip 15min pasakojo čia gyvenanti Evelina, sklypas šalia jų namo buvęs tuščias, naudotas aplink dirbančių žmonių kaip stovėjimo aikštelė automobiliams.

Tačiau prieš kurį laiką žemė buvo parduota ir sklype bendrovė „MLG wash“ nusprendė įrengti plovyklą.

„Ją planuojama statyti visiškai šalia mūsų namo – butų langai išeina į tą pusę. Tai kaip reikės gyventi su nuolatiniu triukšmu? Juk esame buvę atvirose plovyklose, žinom, kokie ten garsai sklinda. Be to, visiškai šalia to sklypo yra vaikų žaidimų aikštelė, kas bus su ja?

Teikėme savo pastabas, kreipėmės į savivaldybę, prašydami ginti mūsų interesus, rašėme laiškus ir merui. Tačiau atsakymų nelabai gauname“, – skundėsi Šalčininkų gyventoja.

Šiam rajonui jau daug metų vadovauja Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, turinti taryboje absoliučią daugumą, ir jos atstovas meras Zdislavas Palevičius, šias pareigas einantis nuo 2009 metų. Šiuose rinkimuose jis visus konkurentus nušlavė pirmajame ture, gavęs daugiau nei 80 proc. balsų.

Evelina šypteli: tokį gyventojų pasitikėjimą turintis meras privalėtų labiau rūpintis gyventojų interesais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius