Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Gyventojai raginami keistis asmens tapatybės dokumentus nelaukiant atostogų meto keliamo piko

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba informuoja piliečius apie sumažėjusias laukiančiųjų eiles, prašo piliečių pasitikrinti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų galiojimo terminą ir naujus asmens dokumentus užsisakyti nelaukiant atostogų meto keliamo piko. Tai neabejotinai padėtų išvengti nepatogumų teikiant prašymą asmens dokumentams įgyti ir juos atsiimant, teigiama pranešime spaudai.
Vilniaus migracijos valdyboje
Vilniaus migracijos valdyboje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kreiptis į piliečius Migracijos valdybos viršininką Gintarą Bagužį paskatino šios vasaros patirtis, kuomet dėl gausaus interesantų srauto net teko ilginti sostinėje įsikūrusio migracijos tarnybos padalinio darbo savaitę.

„Suprantama, šie metai – išskirtiniai, menantys Lietuvos Respublikos piliečio paso dvidešimtmetį. 1993-iaisiais buvo keičiami sovietiniai Lietuvos gyventojų pasai į Lietuvos Respublikos piliečių pasus. Jų galiojimo terminas buvo dvidešimt metų, todėl visi piliečiai privalėjo įsigyti naują asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą – Lietuvos Respublikos pasą ar asmens tapatybės kortelę, – sako G. Bagužis. – Žinojome, kad šiais metais baigia galioti beveik 500 tūkstančių Lietuvos Respublikos piliečių pasų, prie šio skaičiaus pridėjus vėliau išduotus pasus ir asmens tapatybės korteles, bendras privalomai keičiamų dokumentų skaičius šoktelėjo beveik iki 800 tūkstančių. Norintieji pasikeisti asmens dokumentus užplūdo Migracijos valdybą, dėl ko susidarė neregėtos laukiančiųjų eilės ir be galo dideli krūviai darbuotojams.“

Per devynis šių metų mėnesius Migracijos valdyboje buvo išduoti 77 748 pasai ir 66 188 asmens tapatybės kortelės.

Vilniaus migracijos valdyba, sostinės migracijos tarnybos padalinys, sulaukė daugiausia interesantų, tarp kurių – ir pas vaikus žiemoti atvykę senstelėję tėvai, ir studentai, ir laikinai į Lietuvą grįžtantys tautiečiai. Itin daug lankytojų Migracijos valdyboje buvo šiltuoju sezonu, kuomet interesantų būrį papildė atostogauti į svečias šalis susirengę lietuviai. Vienų žmonių asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų galiojimas jau buvo pasibaigęs, kiti juos, dėl baimės likti be galiojančio dokumento, skubėjo pasikeisti anksčiau laiko.

Per devynis šių metų mėnesius Migracijos valdyboje buvo išduoti 77 748 pasai ir 66 188 asmens tapatybės kortelės. Lyginant su praėjusiais metais, pasų išduota 39 proc. daugiau, asmens tapatybės kortelių – 74 proc. daugiau. Gyventojų registro tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, iki šių metų pabaigos pirmuosius lietuviškus pasus dar turi pasikeisti per 30 tūkst. šalies gyventojų, vėliau išduotus pasus – per 25 tūkst., asmens tapatybės korteles – beveik 50 tūkst. Lietuvos piliečių.

Kitais metais keičiamų asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų skaičius panašus, todėl, atsižvelgdamas į kelerių pastarųjų metų patirtį, Migracijos valdybos viršininkas G.Bagužis ragina šalies gyventojus nedelsti ir naujus dokumentus užsisakyti nelaukiant galiojimo termino pabaigos.

„Iš patirties žinome, jog, artėjant vasarai ar didžiosioms šventėms, norinčiųjų naujo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento netikėtai padaugėja. Tuomet susidaro laukiančiųjų eilės, kyla piliečių nepasitenkinimas, vargsta darbuotojai. Todėl kviestume visus žvilgtelėti į turimus dokumentus ir pasitikrinti jų galiojimo terminą, esant galimybei, apsilankyti Migracijos valdyboje nelaukiant šiltąjį sezoną lydinčių interesantų eilių.“

Tuo pačiu Migracijos valdyba įspėja piliečius, jog nuo lapkričio mėnesio grįžta prie įprasto darbo laiko ir šeštadieniais nebedirbs, antrąjį mėnesio trečiadienį interesantus aptarnaus iki 13.30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius