Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 24

Gyventojams mažės administracinė našta

Vyriausybė pasitarime priėmė protokolinį sprendimą kuriuo siekiama gyventojams sumažinti administracinę naštą. Turės būti patikslinti galiojantys teisės aktai ir įgyvendintas Viešojo administravimo įstatyme įtvirtintas „vieno langelio" principas.

Šiuo metu asmenys, kreipdamiesi dėl socialinių, sveikatos priežiūros ar kitų paslaugų, atitinkamoms institucijoms turi pateikti civilinės būklės akto įrašo įregistravimo liudijimus (gimimo, mirties ar kt.). Pavyzdžiui, kreipiantis dėl vienkartinės išmokos gimusiam vaikui paskyrimo, būtina pateikti vaiko gimimo liudijimą, kreipiantis dėl laidojimo pašalpos turi būti pateikiamas mirties liudijimas.

Gyventojų registro duomenų centrinėje bazėje esanti informacija turi tapti prieinama visoms institucijoms, tuomet asmeniui nebereikėtų pateikti dokumentų (liudijimų, išrašų), patvirtinančių valstybės registre įregistruotus faktus.

Atsižvelgiant į tai, ministerijoms ir kitoms institucijoms pavesta iki 2010 m. sausio 1 d. parengti teisės aktų projektus, kuriais būtų atsisakyta reikalavimo kreipiantis į valstybės ar savivaldybės institucijas, įstaigas ar įmones pateikti civilinės būklės aktų įrašų įregistravimo liudijimus, kai yra galimybė asmens civilinę būklę patikrinti Gyventojų registro duomenų bazėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius