Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras autorinius atlyginimus mokėjo netinkamai

Valstybės kontrolė, įvertinusi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) 2010 metų biudžeto vykdymo ataskaitas ir valstybės lėšų naudojimą, aptiko Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų sudarant autorines sutartis ir perkant papildomus darbus.
Atlyginimas
Atlyginimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Atliekant auditą nustatyta, kad LGGRTC su darbuotojais pasirašydavo autorines sutartis dėl darbų, jau įtrauktų į pareiginius nuostatus, ir užduočių, kurios neatitiko autorių teisių objekto reikalavimų. Todėl valstybiniai auditoriai negalėjo įvertinti, ar biudžeto lėšos panaudotos ekonomiškai ir pagrįstai, teigiama Valstybės kontrolės penktadienį išplatintame pranešime.

Auditoriai atkreipė dėmesį, kad LGGRTC pernai vykdė veiklą aiškiai nenustatęs veiklos prioritetų, nebuvo patvirtinęs mokslinio tiriamojo darbo strategijos, nenusistatęs mokslinio tiriamojo darbo krypčių.

Įvertinę centrui pavaldžios įstaigos – Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo, aukų rėmimo ir atminimo įamžinimo fondo – veiklą, valstybiniai auditoriai nustatė, kad biudžeto lėšos galėtų būti naudojamos racionaliau ir ekonomiškiau.

Pasak kontrolierių, šiemet LGGRTC įgyvendino jų pateiktas rekomendacijas veiklai efektyvinti: nustatė veiklos prioritetus, mokslinio darbo kryptis 2011 metais, daug dėmesio skiria autorinių sutarčių poreikio planavimui ir jų sudarymo mechanizmui tobulinti.

Centro taryba skyrė drausmines nuobaudas atsakingiems asmenims, kurie rengė investicinio projekto dokumentus dėl papildomų darbų įsigijimo, netaikydami Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytų pirkimo būdų.

Auditoriai, be kita ko, rekomendavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo, aukų rėmimo ir atminimo įamžinimo fondo išlaikymo išlaidas optimizuoti įvertinant LGGRTC struktūrą ir funkcijų dubliavimąsi, o asmenų aptarnavimą vykdyti vieno langelio principu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius