Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 27

LRT/Baltijos tyrimai: gyventojų nuomonė dėl lytiškumo ugdymo pasiskirsčiusi per pusę

Gyventojų nuomonė dėl lytiškumo ugdymo pasiskirsčiusi per pusę: 43 proc. gyventojų sutinka, kad Lietuvos mokyklose turėtų būti lytiškumo ugdymas, ir tokia pat dalis – 44 proc. – su tuo nesutinka, rodo trečiadienį LRT paskelbta „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gyvenimo įgūdžių programa, kurioje apie 10–15 proc. sudaro lytiškumo temos, diegiama nuo pirmos iki devintos klasės. Kaip rodo apklausa, 6 proc. apklaustųjų pritartų, kad šios pamokos būtų vedamos pirmokams.

Kad tokios pamokos vyktų vaikams nuo penktos klasės ar vyresniems, pritaria 37 proc. respondentų. 44 proc. mano, kad mokyklose neturėtų būti lytiškumo ugdymo.

Kaip teigia apklausos rengėjai, svarbiausias veiksnys, lemiantis gyventojų nuomonių skirtumus šiuo klausimu, yra respondentų amžius.

Labiausiai lytiškumo ugdymui mokyklose pritartų 18–29 metų jaunimas – 59 proc. pritaria ir 30 proc. tam nepritaria. 30–49 metų respondentų tarpe nepritariančių yra kiek daugiau – 52 proc. pritartų ir 35 proc. nepritartų. Labiausiai lytiškumo ugdymui mokyklose linkę nepritarti vyresni nei 50 metų gyventojai – 33 proc. pritaria ir 54 proc. nepritaria.

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ reprezentatyvią 1018 pilnamečių Lietuvos gyventojų apklausą atliko lapkričio 16–27 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius