Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2009 05 22

Gyventojų nuomonė dėl TVF paramos Lietuvai išsiskyrė – apklausa

Lietuvoje pritariančių ir prieštaraujančių kreipimuisi paramos į Tarptautinį valiutos fondą (TVF) yra maždaug po lygiai, o didelė dalis gyventojų šiuo klausimu nėra apsisprendusi, rodo BNS užsakymu rinkos tyrimų bendrovės RAIT atlikta apklausa.
Tarptautinio valiutos fondo pastatas
Tarptautinio valiutos fondo pastatas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

42,5 proc. apklaustųjų teigė, kad Lietuva artimiausiu metu neturėtų kreiptis finansinės pagalbos į TVF, o 39,7 proc. laikosi nuomonės, kad tai padaryti Lietuva turėtų. Dar 17,9 proc. apklaustųjų atsakymo nenurodė.

Anot RAIT, tarp pritariančių ir prieštaraujančių kreipimuisi į TVF statistiškai reikšmingo skirtumo nėra, kad būtų galima užtikrintai sakyti, kurią poziciją palaiko visuomenė.

Kad Lietuva turėtų kreiptis finansinės paramos į TVF, dažniau nurodė jaunesni 25-34 metų asmenys. Kreipimuisi nepritaria vidutinio dydžio miestų gyventojai, o pozicijos šiuo klausimu dažniau neišsakė asmenys, įgiję pradinį arba pagrindinį išsimokslinimą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius