Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 15

Gyvūnų sergėtojai Kėdainiuose į politiką einančią „valstiečių“ kandidatę kaltina haskės nepriežiūra

VšĮ „Penkta koja“ slaugo Kėdainiuose partrenktą haskių veislės kalytę. Feisbuko bendruomenė netruko išsiaiškinti, kad šuo priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Kėdainių skyriaus kandidatei į rajono tarybos narius Almai Jociuvienei. Moteris teisinasi, kad aktyvus keturkojis pabėga jau šeštą kartą, ir nori susigrąžinti šunį. Tačiau prieglauda įžvelgia aplaidžią haskės priežiūrą ir grąžinti kalytę šeimininkei atsisako.
.
.

„Su jūsų pagalba bandome painioti ilgo siūlo galą. Atidžių kėdainiškių dėka pradėjo plaukti žinutės su galimai galimos šunelio šeimininkės post‘ais. Iš nuotraukų kalytė pasirodė labai panaši. Kurį laiką ponios A.Jociuvienės facebuko siena buvo vieša, vėliau pasidarė privati. Žmones, kurie klausdavo, ar kalytė nėra jos, ponia iškart užblokuodavo. Dar įdomesniu vingiu istorija pasuko tada, kai vakar 23.00 sulaukėm ir tariamos šeimininkės skambučio. Ši tik vakar suprato, kad tai galimai jos taip mylimas šunelis pakliuvo į bėdą“, – skelbiama „Penkta koja“ feisbuko profilyje.

Gyvūnais besirūpinančios organizacijos atstovams A.Jociuvienė esą pasakojo, kad šuo buvo puikiai prižiūrimas.

Ne visada visi kritinėse aplinkybėse gebam orientuotis.

„Kalytė gyveno kaip inkstas taukuose. Turėjo savo kiemą, bet vis pasprukdavo. Kaip kalytė atsirado pas ponią Jociuvienę? Jie tiesiog ją rado ir priglaudė prieš keturis mėnesius. Ar rastas gyvūnas nėra ženklintas, šito nepatikrino. Bet dar įdomiau, kad pirmadienį ji šunelį kažkam padovanojo. Kam, įvardinti nepanoro. Naktį puolė rašyti graudų post‘ą, kad myli, kad pasirūpins, kad nepaliks. Nors prieš tai žmones, kurie jai rašė, kad gal jos augintis pakliuvo į bėdą, blokuodavo.

VIDEO: Gyvūnų sergėtojai Kėdainiuose į politiką einančią „valstiečių“ kandidatę kaltina šuns nepriežiūra

Ką tik sulaukėm dar vieno ponios skambučio. Pamiršo jau apie tai, ką kalbėjo vakar, kad padovanojo kažkam... Nepatogius klausimus ji ignoruoja, tiesiog jų negirdi. Per ašaras kelio nemato... Jau dabar griūdama bėgtų pasiimti taip mylimos Lotos. Kyla abejonės dėl nuoširdumo ir ašarų. Pagal facebuko komentatorius susidarė vaizdas, kad ponia į valdžią beeinanti, visagalis googlas pasakoja, kad ji labai visuomeniška. Tai gal tik todėl sąžinė bunda ir skleidžiasi kaip pumpuras pavasarį. Ne, atiduoti atgal minčių nėra“, – konstatavo organizacijos atstovai.

Jie pažymi, kad kalytės būklė stebima: „Šuo nelaiko šlapimo. Kraujo tyrimai geri. „Savaitę stebėsim, valysim žaizdas, labai nubrozdinti lytiniai organai. Po savaitės bus aiškiau, ar neprireiks galinių kojų nuplėštų kulnų operacijos.“

Organizacijos nuomone, A.Jociuvienės nuoširdumu čia nekvepia.

„Kas mėnesį ji tą šunį pamesdavo ir ieškodavo per Kėdainių miesto grupes, žinau, nes pati esu iš to miesto ir esu mačius ne vieną postą, kad pametė šunį. Kai partrenkė kalytę, pradėjo žmonės jai rašyt, nes atsimena, kad ten jos šuo, o ji kelias dienas blokavo žmones, kurie rašė dėl jos šuns”, – taip situaciją apibendrino „Penktos kojos“ įrašu pasidalijusi O. S.

Sutriko kritinėje situacijoje?

15min susisiekti su pačia A.Jociuviene nepavyko. Tačiau savo poziciją LVŽS Kėdainių skyriaus kandidatė į rajono tarybos narius išdėstė asmeninėje feisbuko paskyroje.

„Gerbiami Fb bičiuliai, ačiū visiems, kad išreiškėte rūpestį dėl kalytės Lotos, kuria pamestinuke pasirūpinome ir 4 mėn. globojome, bendravome kaip su mylimu šeimos nariu, gyvenome drauge. Labai gaila, kad ji turėjo įprotį bėgti iš namų, pasprukdavo, nors kiemas uždaras. Ieškodavom ir greit atrasdavom. Šeštas pabėgimas kainavo brangiai – buvo sužeista automobilio. Jai buvo sudarytos puikios sąlygos būti erdvioje aplinkoje. Esame tiesiog pasimetę, ne iš karto sureagavome, kad tai ji sužeista.

Neketiname slapstytis. Dėkingi už informaciją. Mano asmeniniame FB yra visa buvusi informacija draugams, niekas nieko nesunaikino”, – aiškino moteris.

Ji teigė susisiekusi su gyvūnų prieglaudos atstovais. „Šiltų jausmų vedami lankysime ir pasirūpinsime, atlyginsime. Nereikės jai kitų namų. Juk buvo sveikas, energingas, valgus šunelis, neturėjo sveikatos sutrikimų. Atsiprašome, jei kilo abejonių dėl garbingumo, bet Lotos buvimas kartu iš tiesų svarbus. Ne visada visi kritinėse aplinkybėse gebam orientuotis. Tikiu geriausiu, Lota bus su mumis, nebe su kitais. Pasmerkti lengva, bet išgyvenimai – labai jautru. Mes tikime viskuo, kas geriausia, supraskite. Savo pareigas atliksime garbingai”, – užtikrino kandidatė.

Nepatogius klausimus ji ignoruoja, tiesiog jų negirdi.

Keturkojės neatiduos

Prieglaudos „Penkta koja“ vadovė Agnė Volockytė 15min teigė abejojanti A.Jociuvienės stabilumu. „Vieną dieną ji sako vienai, kitą – jau išsižada savo žodžių“, – kalbėjo A.Volockytė. Penktadienio popietę kandidatė haskės dar nebuvo aplankiusi.

A.Volockytė užtikrino, kad šuns moteriai tikrai neatiduos: „Visų pirma gyvūnas ženklintas ne jos, o Vilniuje esančios prieglaudos vardu.“

Susisiekus su prieglauda paaiškėjo, kad kalytė buvo dovanota į Molėtų rajoną, tačiau iš naujų šeimininkų greitai paspruko. Kaip ji galėjo atsidurti Kėdainiuose, neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius