-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 10

Gyvybės ir mirties keliu (nuotraukos)

Sausio 10 dieną, šeštadienį Vilniuje vyko tradicinis, jau 18 bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas pagerbti žuvusius už Lietuvos laisvę.
Bėgimo dalyviai Vilniaus gatvėse
Bėgimo dalyviai Vilniaus gatvėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kapinės Bėgimas

Beveik 10 kilometrų ilgio trasa driekėsi nuo Antakalnio kapinių, kur palaidotos Sausio 13-osios aukos, iki televizijos bokšto, kur vyko pagrindiniai tos nakties įvykiai.

Šiemet bėgime dalyvavo per 2500 bėgikų iš visos Lietuvos, startavo ir svečiai iš Latvijos bei Didžiosios Britanijos bei Gruzijos ambasadų darbuotojai.

Bėgimas prasidėjo gėlių padėjimo ceremonija Antakalnio kapinėse, o baigėsi tokiu pačiu akcentu prie memorialinės lentos šalia televizijos bokšto.

Tai kone vieneitelis bėgimas šalyje, kur apdovanojami ne greičiausi sportininkai. Svarbiausias šio bėgimo akcentas – žuvusių pagerbimas ir masiškumas.

Tad neoficialia bėgimo nugalėtoja paskelbta Lietuvos Šaulių Sąjunga (LŠS), kuri delegavo net 741 dalyvį. Antrosios vietos taure apdovanota Vilniaus miesto Žemynos gimnazija (69 dalyviai), trečia liko Salomėjos Nėries gimnazija (59 dalyviai).

Dalyviai finišavo didelėmis grupėmis – kariai su skanduotėmis ir dainomis, ambasadų darbuotojai su savo šalių vėliavėlėmis, mokiniai – klasėmis bei mokyklomis. Atskiru prizu apdovanotas ir greičiausias užsienio bėgikas – Didžiosios Britanijos ambasados darbuotojas. Atminimo taurės ir medaliai atiteko ir jauniausiems bei vyriausiems šio bėgimo dalyviams. Vyriausiai bėgikei – Janinai Vaizgelienei iš Kauno netrukus sukaks 70, o vyriausiam bėgikui,vilniečiui Vladui Levickui – 86 metai.

Nugalėtojus apdovanojo Lietuvos Tautinio Olimpinio Komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, finišavusius karšta arbata ir sumštiniais vaišino Lietuvos kariuomenė.

Panašūs bėgimai šį savaitgalį rengiami ir kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius