Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

„Gyvybės žygis 2011“: Vokietijos krikščionys atvyksta atsiprašyti žydų bendruomenės Lietuvoje

Praėjus 70 metų po vokiečių Vermachto armijos įsiveržimo ir masinių žydų tautos žudynių Lietuvoje, šešiuose mūsų šalies miestuose nusidrieks „Gyvybės žygis“.
Dovydo žvaigždė ant paminklo
Dovydo žvaigždė ant paminklo / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vokietijoje inicijuotas ir daugelyje tautų sutaikinimą ir atsatymą tarp krikščionių ir žydų atnešęs renginys, rugsėjo 22-23 dienomis įvyks Kaune – mieste, kuriame ir prasidėjo masinės žydų žudynės, o rugsėjo 24-25 dienomis pasklis į kitus Lietuvos miestus – Vilnių, Panevėžį, Klaipėdą, Plungę ir šalia šių miestų esančias miestelius bei gyvenvietes, kuriose vyko masinės žydų žudynės.

„Gyvybės žygio“ eisenos pradžia neatsitiktinai įvyks Kauno IX forte, kur ir prasidėjo masinės žydų žudynės. Organizatoriai kviečia visus norinčius išreikšti solidarumą žydų tautai ir rugsėjo 23 dieną, 14 valandą atvykti į IX fortą, kur Kauno miesto simfoniniam orkestrui ir Kauno valstybiniam chorui atliekant Wolfgango Amadeuso Mozarto „Requiem“ prasidės Holokausto aukų minėjimas IX forto memoriale.

Po renginio krikščionys iš Vokietijos, kurie asmeniškai pripažino savo šeimų kaltę dėl masinių Europos žydų žudynių Antrojo pasaulinio karo metais ir atgailavo dėl to, vieningoje eisenoje su lietuviais bei Holokaustą išgyvenusiais žydais ir jų vaikais iš įvairių šalių, atžygiuos iki Kauno Rotušės aikštės.

6 kilometrų eisenoje, kurioje bus aplankytas ir buvęs Kauno getas, simboliškai iš masinių žudynių vietos bus atneštas žydų tautos gyvenimas į Kauno miestą.

Rugsėjo 24 dieną, Vokietijos krikščionys iš Kauno išvyks į Vilnių, Panevėžį, Plungę ir Klaipėdą, kur įvyks pasiruošimo pamaldos, o rugsėjo 25 dieną – „Gyvybės žygiai“, kiekviename iš šių miestų.

„Lietuvos Respublikos Seimas 2011 metus paskelbė Holokausto aukomis tapusių Lietuvos gyventojų atminimo metais, todėl esame dėkingi Dievui, kad būtent šiais metais „Gyvybės žygis“ vyksta Lietuvoje. Šiuo renginiu drauge su Vokietijos krikščionimis mes siekiame pagerbti žuvusiuosius ir nuoširdžiai atsiprašyti kiekvieno, kuris išgyveno šiuos baisius įvykius bei nukentėjusiųjų giminių“, – pranešime spaudai cituojamas renginio organizatorius, Tarptautinės Krikščionių Ambasados Jeruzalėje Lietuvos skyriaus vadovas Michaelas Maassas.

Specialiai į „Gyvybės žygį“ Lietuvoje iš JAV atvyksta ir populiarus krikščioniškos muzikos atlikėjas Tedas Pearce'as, kurio atliekama daina „The Forgotten People“ („Užmiršti žmonės“) primena pasauliui didelę tragediją, nes prieš 70 metų buvo žiauriai išžudyta daugiau kaip 6 milijonai žydų tautybės žmonių. T.Pearce'o koncertai yra įtraukti į „Gyvybės žygio“ programą ir įvyks rugsėjo 23 dieną Kaune bei rugsėjo 25 dieną Vilniuje.

„Gyvybės žygis“ („March of Life“) 2007 metais prasidėjo Vokietijoje, kai grupė krikščionių pajuto, jog reikia atgailauti dėl nuodėmių, kurias daugelio iš jų tėvai ir seneliai padarė Holokausto metu.

Širdingi jų atsiprašymai žydų bendruomenėms Vokietijoje ir daugelyje kitų tautų, išgydė bei sutaikino krikščionis ir žydus.

„Gyvybės žygis 2010” („Марш жизни 2010“) Ukrainoje tapo susitaikymo ir atstatymo ženklu bei tvirtu antisemitizmo pasmerkimu. Daugiau nei 4 000 dalyvių, tarp kurių buvo 200 vokiečių, apjungė daug Ukrainos politikos ir visuomenės atstovų. 17 miestų visoje Ukrainoje vyko minėjimai bei jungtiniai žygiai. Prie „Gyvybės žygio“ prisijungė daugiau nei 100 bažnyčių, tarp kurių buvo sekmininkų, baptistų, charizmatinių, mesianinių, Ukrainos ortodoksų, unitų ir kitų denominacijų atstovų. Atgarsiai pasaulinėje žiniasklaidoje, pranešimai pagrindinėse TV žiniose Ukrainoje ir Rusijoje, o taip pat ir tarptautiniu mastu pasiekė milijonus. „Gyvybės žygis 2010” buvo įvardintas kaip geriausias kada nors įvykęs krikščioniškas renginys Ukrainoje (video galite pamatyti čia).

Renginį organizuoja Tarptautinės Krikščionių Ambasados Jeruzalėje Lietuvos skyrius, pažymima
„Gyvybės žygio“ atstovo spaudai Tado Daujoto antradienį išplatintame pranešime žiniasklaidai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius