Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 08 /16:05

„Hamas“ ir Izraelio kare žuvo lietuvis: aiškėja daugiau detalių, URM pareiškė užuojautą

„Hamas“ ir Izraelio kare žuvo lietuvis, skelbia rašytojas Sergejus Kanovičius savo feisbuko profilyje. Vėliau šią informaciją patvirtino ir Užsienio reikalų ministerija.
Martynas Kuzmickas
Martynas Kuzmickas / Feisbuke skelbta nuotr.

Teigiama, kad žuvęs lietuvis – policininkas Martynas Kuzmickas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis feisbuke patikslino, kad tokio darbuotojo Lietuvos policijos sąrašuose nėra.

Tuo metu komunikacijos specialistas Alkas Patarokas nurodo, kad žuvęs lietuvis iš Lietuvos emigravo 1995 metais.

Teigiama, kad žuvęs lietuvis buvo Izraelio policijos pareigūnas.

Izraelio žiniasklaidos leidinys „Ynet“ skelbia, kad, apie šio ir kitų policijos pareigūnų žūtį pranešta jų artimiesiems.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, gindamas Izraelį nuo Hamas teroristų, žuvo dvigubą pilietybę turėjęs ir Izraelio policijoje tarnavęs Martynas Kuzmickas. Užsienio reikalų ministerija reiškia užuojautą žuvusiojo šeimai ir artimiesiems.

Lietuvos piliečiams, esantiems Izraelyje, Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo būti budriems, sekti oficialią valstybinių institucijų informaciją ir laikytis vietos valdžios nurodymų. URM įspėja, kad saugumo situacija gali kisti labai greitai.

Izraelis
Izraelis

Taip pat rekomenduojama būti budriems ir šiuo metu esantiems Palestinoje.

VIDEO: Paaiškiname žemėlapiu: oro ir žemės apšaudymų taškai Izraelyje ir Gazoje

Tokias rekomendacijas URM pateikė po to, kai „Hamas“ teroristinė grupuotė šeštadienį radėjo teroristines atakas, įsiveržiant į Izraelio teritoriją bei apšaudant ją raketomis.

„Jei šiuo metu esate Izraelyje arba Palestinoje ar ketinate ten keliauti, prašome nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume susisiekti dėl konsulinės pagalbos“, – nurodo URM ir primena, kad Lietuvos piliečiai į ministeriją dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą.

VIDEO: Raketų smūgiai iš Gazos į Izraelį ir atgal: bombarduojami namai

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis socialiniame tinkle „X“ šeštadienį pareiškė, kad Lietuva „smerkia „Hamas“ Izraelio apšaudymą raketomis ir smūgius civiliams gyventojams“.

Izraelio kariuomenė įspėjo dėl sirenų šalies pietuose bei centriniuose rajonuose ir paragino žmones būti netoli slėptuvių.

Izraeliečių gynybos ministras Yoavas Gallantas pareiškė, kad palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ pradėjo karą su Izraeliu.

VIDEO: Izraelio daliniai užima pozicijas 4 kilometrai nuo Gazos Ruožo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius