-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 01

„Hanner“ vadovas Arvydas Avulis: renovacija gali strigti dėl darbo jėgos stygiaus ir nekokybiškų darbų

Vienos didžiausių nekilnojamojo turto projektų bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis sako, kad nuo pat pradžios daugiabučių renovacija turi dvi dideles problemas, rašo savaitraštis „Vilniaus diena“.
A.Avulis
A.Avulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Viena jų, anot A.Avulio, yra darbo jėgos stygius.

„Darbo jėgos trūkumas bus akivaizdus. Jei neklystu, vakar buvo paskelbta, kad dabar renovuojama apie 80 namų, o iš tikrųjų toje pirmos bangos programoje yra apie 500-600 namų. Kai kalbame apie 80, tai realu įvykdyti šiuos darbus. Kai kalbame apie 500-600 namų, bus jaučiamas gana didelis darbo jėgos stygius“, – aiškino A.Avulis.

Antroji problema, pasak „Hanner“ vadovo, iškils ne iš karto, o ateityje, kai nuo renovacijos įvykdymo bus praėję šiek tiek laiko. Tai netinkamai atlikti darbai.

„Atlikti fasado šiltinimo darbus reikia labai kokybiškai, ir reikalingi profesionalūs darbininkai, turintys gerą kvalifikaciją. Šiuo metu patys, sakyčiau, geriausi ir profesionaliausi žmonės renkasi darbą užsienyje, nes ten gauna du tris kartus didesnį atlyginimą“, – tvirtino A.Avulis.

Nors aplinkos ministras tikino, kad bus vedamas registras, kuriame bus registruojami objektų renovaciją prižiūrintys asmenys, A.Avulis mano, jog tai neužtikrina, kad defektai bus taisomi.

Aplinkos ministerija skaičiuoja, kad per artimiausius keletą metų bus renovuota daugiau kaip pusantro tūkstančio daugiabučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius