Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 01

Hillary Clinton: Lietuva rimtai vertina savo atsakomybę NATO

Jungtinių Amerikos Valstijų sekretorė Hillary Clinton viešėdama Lietuvoje pareiškė, kad Lietuva labai rimtai žiūri į savo atsakomybę NATO.
H.Clinton – Prezidentūroje.
H.Clinton Prezidentūroje / BFL/Tomo Lukšio nbuotr.

„Lietuva labai rimtai žiūri į savo, kaip NATO partnerės, atsakomybę. Todėl bendradarbiaudami mes norime užtikrinti ne tik saugumą ir demokratiją, bet norime pabrėžti, kokia yra esminė NATO misija. Pagal 5 Vašingtono sutarties straipsnį mes įsipareigojome gintis kartu“, – sakė H.Clinton.

Valstybės sekretorė padėkojo Lietuvai už tvirtą jos indėlį misijoje Afganistane.

Primename, kad birželį Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog artimiausiu metu Lietuva negalės vykdyti savo įsipareigojimo NATO skirti 2 proc. BVP gynybai. Dar daugiau – prezidentė pasakė, kad, kol toks įsipareigojimas neparašytas, jis negaliojantis.

Tuo tarpu darbą baigiantis JAV gynybos sekretorius neseniai pareiškė, kad Europos šalys per mažai investuoja į gynybą perspėdamas, kad to nepadarius JAV įstatymų leidėjai taip pat gali nepritarti didelėms išlaidoms saugumui užtikrinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius