Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 17

„Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu: „Lietuvoje nauja atominė elektrinė bus pastatyta“

Į Lietuvą atvykęs investuoti į Visagino atominę elektrinę ketinančios Japonijos kompanijos „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu sako tikintis, kad jėgainė bus pastatyta, tačiau pripažįsta, jog bendrovė buvo nustebinta Seimo sprendimo dėl projekto rengti referendumą.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / VAE vizualizacija

„Mes neabejojame, kad Lietuvoje pastatysime atominę elektrinę ir jos statyboms bus naudojamos naujausios technologijos, kurias plėtojant bus atsižvelgiama į pastabas po Fukušimos avarijos.

Mes turime pačių aukščiausių vadovų palaikymą, kad šitas projektas judėtų į priekį, todėl mes neabejojame, kad jis bus įgyvendintas“, – penktadienį paskelbtame interviu portalui delfi.lt teigė M. Hanyu.

Jis pareiškė, kad bendrovė, sužinojusi, kad Lietuvoje vyks referendumas dėl atominės energetikos reikalingumo, buvo šiek tiek nustebinta, nes dėl šios energetikos rūšies plėtros anksčiau buvo apsisprendęs Lietuvos parlamentas, tačiau dabar savo dėmesį koncentruoja į derybas su partneriais, o ne į referendumą.

„Sprendimai Lietuvoje plėtoti atominę energetiką buvo priimti šalies parlamento ir esame nustebę, kad reikia parlamento priimtus sprendimus nagrinėti referendumo lygmeniu“, – teigė M. Hanyu. 

Lietuva tikisi, kad dalyvaujanti „Hitachi“ ir trijų Baltijos šalių energetikos kompanijoms atominė elektrinė bus pastatyta iki 2020-2022 metų. Spalį kartu su Seimo rinkimais vyks konsultacinis referendumas dėl atominės elektrinės.
  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius