-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

Holokausto memorialo Jeruzalėje vadovas: G.Nausėdos vizitas svarbus Lietuvos visuomenei

Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos dalyvavimas Pasauliniame Holokausto forume bus svarbus ir Lietuvos visuomenei, teigia Jeruzalėje esančio Holokausto istorijos memorialinio komplekso Yad Vashem vadovas Avneris Shalevas.
Yad Vashem – Holokausto aukų ir didvyrių atminties muziejus
Yad Vashem – Holokausto aukų ir didvyrių atminties muziejus / Raimundo Celencevičiaus nuotr.

„Manau, kad jo nuomonė, kuri ateis iš Jeruzalės, turės atgarsį ir Lietuvos visuomenėje. Tai labai svarbu ir mums, kad Lietuvos prezidentas išreikš Holokausto atminimo ir kovos su antisemitizmu svarbą“, – Lietuvos žurnalistams skirtame seminare Jeruzalėje sakė memorialo vadovas.

Tarptautinis renginys sausio mėnesį rengiamas tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos ir 75-ųjų Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išlaisvinimo metinių išvakarėse.

Izraelio prezidento kvietimu forume ketina dalyvauti ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Vokietijos bei Italijos prezidentai.

„Mes tikimės, kad įsipareigojimas taikai ir žmogiškosioms vertybėms pasklis po visą pasaulį. Mes prašome kiekvieno iš lyderių atsiųsti puslapį ar du apie savo įsipareigojimo esmę. Mes planuojame visa tai išleisti specialiame leidinyje“, – teigė A.Shalevas.

Pasaulio žydams svarbios institucijos vadovas taip pat pridūrė, kad Lietuvos prezidentas G.Nausėda bus vienas iš svarbiausių forumo svečių.

„Jis vienas iš Europos lyderių. Jis atstovauja svarbiai tradicinei tautai ir valstybei. Mes manome, kad jo nuomonė tame leidinyje, kuriame bus visų lyderių įsipareigojimai, bus išreikšta garsiai ir aiškiai. Jo buvimas Yad Vashem komplekse yra svarbus, nes jis vienas iš pasaulio lyderių šeimos“, – sakė A.Shalevas.

Yad Vashem kompleksas Jeruzalėje – simbolinė vieta penktajam Pasauliniam Holokausto forumui. Jame stengiamasi įprasminti kiekvieno nužudytojo istoriją, taip pat ir atrasti juos gelbėjusius.

Čia sukaupta tūkstančiai Holokausto aukų artefaktų, liudijimų, dokumentų, jie eksponuojami komplekse esančiame muziejuje.

Yad Vasheme taip pat vykdomi moksliniai tyrimai, edukacinė veikla, skelbiami ir įprasminami Pasaulio tautų teisuoliai – kitų šalių piliečiai, kurie gelbėjo žydus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius