Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

Holokausto švietimo klausimai aptariami darbo grupės susitikime Haifoje

Lietuvos užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė dalyvauja Tarptautinės darbo grupės Holokausto švietimo, tyrimų ir atminties klausimais (International Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research, ITF) plenarinėje sesijoje, vykstančioje gruodžio 13–16 dienomis Haifoje, Izraelyje.
Dovydo žvaigždė ant paminklo
Dovydo žvaigždė ant paminklo / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Viceministrės vadovaujamoje delegacijoje taip pat yra Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus direktorius Markas Zingeris,  Kultūros, Švietimo ir mokslo, Užsienio reikalų ministerijų atstovai.

Sesijoje aptariami aktualūs Holokausto švietimo klausimai, akademinių tyrimų, muziejų ir memorialų vaidmuo įprasminant Holokausto aukų atminimą.

Renginyje pristatyta Holokausto aukomis tapusių Lietuvos gyventojų atminimo metų programa, kuri bus vykdoma 2011 metais, kartu su ITF partneriais vykdomi Holokausto švietimo projektai, skirti plačiajai visuomenei, pedagogams ir akademinei bendruomenei. 

Lietuva priimta į Tarptautinę darbo grupę Holokausto švietimo, tyrimų ir atminties klausimais 2002 metais. Ši organizacija vienija 27 valstybes iš viso pasaulio, prisijungusias prie 2000 m. Stokholmo deklaracijos, raginančios įamžinti Holokausto aukų atminimą ir kovoti su antisemitizmo, rasizmo ir ksenofobijos apraiškomis. 2011 metais pirmininkavimą šiai organizacijai iš Izraelio perims Nyderlandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius