-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 25

Homoseksualų eitynės – „kitokio“ sekso reklama?

Prieš gegužę turinčias vykti homoseksualų eitynes nusiteikusios organizacijos reikalauja Vilniaus merą atšaukti išduotą leidimą spalvingajam paradui. Esą leidus organizuoti eitynes šaliai gresia homoseksualų perversmas, kurio kiti žingsniai bus leidimas registruoti tos pačios lyties atstovų santuokas, leisti jiems įsivaikinti ir t. t.
Homoseksualai
Homoseksualai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Šeimos gynimo centras, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga, Lietuvių tautinis centras ir kelios kitos organizacijos surengė spaudos konferenciją, kurioje išreiškė reikalavimą atšaukti leidimą homoseksualių asmenų eitynėms. „Mes nenorime, kad Lietuvoje būtų reklamuojamos žmonių ydos ar blogi įpročiai“, – sakė Šeimos gynimo centro vadovas Justas Subačius. Anot jo, eitynės gali prieštarauti neseniai įsigaliojusiam Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymui ir net Konstitucijai. „Aš tikiu, kad toks sprendimas būtų visai visuomenei naudingas“, – sakė J.Subačius.

Taip pat konferencijoje pranešta apie kovo 29 dieną 13 valandą vyksiantį mitingą sostinėje, Europos aikštėje prie savivaldybės. Organizatoriai tikisi, kad į jį atvyks per 400 žmonių.

Kunigas: „Europa man neįrodys“

Spaudos konferencijoje dalyvavęs kunigas Jonas Varkala teigė, jog žmogaus seksualumo supratimas „šitoje kultūroje“ jam kelia nerimą. Anot jo, žmonės tampa prekėmis, o paradai yra tarsi reklama „vakarietiško sekso, be tabu sekso“.

Sakoma, kad Rytai būdami šaldytuve nesivystė, bet Vakarai, manau, taip pat kažkur tai nusivystė, – teigė kunigas J.Varkala.

J.Varkala įžvelgė grėsmę, jog „išreklamavus“ homoseksualizmą kiltų grėsmė visuomenei, šeimos sampratai. „Jei homoseksualias, ypač vyrų, poras pavadinsime šeimomis ir kils įsivaikinimo klausimas, man regis, bus kėsinamasi į įvaikinto žmogaus, tarkime, berniuko teisę į heteroseksualią socializaciją, kuri vis dėlto, manau, žmogui yra natūrali“, – kalbėjo kunigas. Jis pateikė pavyzdį, kad tai panašu į kurčnebylių šeimą, kurioje su gimusiu vaiku „būtų pasielgta taip, kad jis būtų panašus į tėvus“.

„Nei Briuselis, nei mistiškoji Europa man neįrodys, kad analinė anga iš prigimties tinka lytiniam aktui. Nes kai kam ta anga, kiek iš gydytojų girdėjau, paskui kitų dalykų neatlieka gerai“, – rėžė J.Varkala. Jo nuomone, lyties keitimo operacijos „tų problemų neišsprendžia“, o tik „padaro pilnesnes chirurgų kišenes“.

„Turime įsiklausyti į Bibliją, į gamtą, į tai, kaip mes sudėti. Yra, žinoma, kitokių, bet vis dėlto turime pripažinti, kad homoseksualumas yra kitoks, nėra būdingas žmonių rūšiai, yra kitoks buvimas, kuris, žinoma, yra toleruotinas, gerbtinas ir, sakyčiau, krikščioniškai gerbtinas, su pasiaukojimu, bet negali tapti siekiamybe“, – kalbėjo J.Varkala.

Paradas – tik pradžia

Šeimos gynimo centro vadovas J.Subačius pritarė minčiai, jog paradas bus tik antras homoseksualų „įsitvirtinimo“ žingsnis.

„Aš pirmiausia noriu pasakyti, kad mes matome pasaulio valstybių praktiką ir paradais neapsiribojama. Jei tai būtų tik paradai, galbūt mes būtume ir nuolaidesni, tačiau tai paradais neapsiriboja. Toliau einama. Pirmas žingsnis yra, kad jie įrodo, apgauna visuomenę, jog homoseksualais yra gimstama (...). Tada antras žingsnis – eina paradas. Po šio žingsnio, jei leidžiate jiems žygiuoti, jie dar labiau rėkia ir reikalauja santuokų, įvaikinimo ir viso kito“, – kalbėjo J.Subačius. Jis apgailestavo, jog „pirmas žingsnis jau pražiopsotas“.

J.Subačius užsiminė, kad svarstoma galimybė surengti ir „normalios orientacijos žmonių eitynes“ – kaip alternatyvą homoseksualų paradui, jei šis įvyktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius