Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

Homoseksualus kanibalais išvadinusi Telšių tikybos mokytoja kol kas iš darbo nemetama

Telšių Žemaitės gimnazija atlieka tyrimą dėl tikybos pamokoje pateiktos homoseksualus žeidžiančios informacijos, mokytoja kol kas lieka dirbti. Gimnazijos direktorius Žydrūnas Želnys sako trečiadienį sulaukęs mokytojos Loretos Raudytės paaiškinimų bei kaltės pripažinimo, bet nemato pagrindo jos nušalinti.
Pamokos skaidrė
Pamokos skaidrė / Indrės Pabijonavičiūtės nuotr.

„Mokytoja pripažįsta savo klaidą. Toliau yra Darbo kodekse numatytos procedūros: mokyklos tyrimas, atitinkamų institucijų tyrimai ir tuomet – sprendimų priėmimai (...). Žiūrint į Darbo kodeksą, tokio pagrindo (nušalinti nuo pareigų) nėra“, – BNS sakė direktorius.

Jis taip pat tvirtino, kad mokykloje yra „nemaža dalis palaikančių“ mokytoją, „tačiau palaikymas yra pripažįstant darbo broką“.

Be mokyklos, šiuo metu tyrimą atlieka Telšių rajono savivaldybė, Švietimo ir mokslo ministerija, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, medžiagą vertina ir teisėsauga.

Tarnybos situacija Telšių gimnazijoje susidomėjo praėjusią savaitę, kai šios mokyklos abiturientė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nuotraukomis iš pamokos. Jose matomos skaidrės su teiginiais, esą „beveik visi serijiniai žudikai, kurie savo aukas nužudė ir po to suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai“. Skaidrėse nurodoma, kad apie 40 proc. prievartos prieš nepilnamečius atvejų susiję su homoseksualumu. Pasak abiturientės, tokią medžiagą tikybos mokytoja pateikė per dešimtokų pamoką.

Skaidres demonstravusi tikybos mokytoja Loreta Raudytė portalui delfi.lt sakė tiesiog pateikusi informaciją, kurią rado į lietuvių kalbą išverstuose amerikiečių psichologo lankstinukuose.

Informacijai pasklidus socialiniuose tinkluose, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pareiškė, jog mokytoja negali toliau dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius