Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 12

Nevykęs pokštas: prisijungti prie Vyriausybės strateginio projekto motyvavo galimybė susirasti žmoną

Nacionalinis Bendrųjų funkcijų centras (NBFC), atsakingas už bendrųjų funkcijų konsolidavimą viešajame sektoriuje, nevykusiai pajuokavo vaizdo įraše, kurį publikavo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje – jame kalbėdamas apie tai, kas dabartinius darbuotojus motyvavo prisijungti prie NBFC komandos, vienas vyras prisipažino, jog tai buvo galimybė susirasti žmoną būryje merginų. NBFC pripažįsta prašovęs pro šalį ir vaizdo įrašą pašalino.
Darbo pokalbis
Darbe. Asociatyvinė nuotr. / Fotolia nuotr.

Toli gražu ne visi suprato vaizdo įraše įamžintas mintis.

„Strateginis Vyriausybės projektas. Pristatomajame filmuke HR specialistas vyras sako, kad prisijungė prie komandos dėl to, kad čia dirba daug merginų ir gal pavyks susirasti žmoną (nuo 1:47) Sėkmės jums ten, merginos“, – stebėjosi vaizdo įrašo siunčiama žinia vienas internautas.

Pripažino pasirinkę netinkamą „humoristinę žinutę“

Nacionalinio bendrųjų funkcijų centro (NBFC) komunikacijos vyr. specialistė Karolina Barišauskienė 15min teigė, kad minėtas vaizdo įrašas buvo pašalintas iš NBFC „Facebook“ paskyros, supratus, kad pasirinkta humoristinė žinutė dėl to, kas motyvavo darbuotojus prisijungti prie NBFC komandos, buvo netinkama.

„Suvokiame padarytą klaidą, todėl šiuo metu taisome video. Konkrečių skundų (dėl šio vaizdo įrašo – 15min) negavome, tačiau įvertinę kritišką kai kurių žmonių reakciją socialiniuose tinkluose supratome, kad informacija video įraše galėjo būti interpretuojama įžeidžiančiai“, – komentavo K.Barišauskienė.

NBFC sako norintys atsiprašyti už šią situaciją ir patikinti, kad tai tiesiog – nevykęs bandymas pajuokauti.

Nespėjo įvertinti

15min žurnalistė kreipėsi ir į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, prašydama įvertinti minėtą vaizdo įrašą, tačiau NBFC buvo greitesni – spėjo jį išimti. Taigi tarnyba negalėjo pateikti savo vertinimo.

„Smagu, kad patys ėmėsi iniciatyvos pakeisti ir įvertino, kad galbūt tai nebuvo sėkmingas žingsnis“, – džiaugėsi Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė.

NBFC yra Finansų ministerijai pavaldi įstaiga, atsakinga už bendrųjų funkcijų konsolidavimą viešajame sektoriuje.

Siekiant racionalesnio valstybės biudžeto lėšų panaudojimo šiuo metu NBFC veikla orientuota į valstybės institucijų ir įstaigų aptarnavimą, teikiant buhalterinės apskaitos ir personalo administravimo paslaugas.

Konsoliduojant valstybės institucijų ir įstaigų personalo administravimo ir buhalterinės apskaitos procesus NBFC siekiama juos standartizuoti, kas leis užtikrinti didesnį efektyvumą ir greitesnį jų vykdymą. Toks valstybės institucijų ir įstaigų bendrųjų funkcijų procesų koncentravimo modelis yra sėkmingai taikomas tokiose šalyse, kaip Suomija, Estija, Airija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija bei įvairiose verslo organizacijose užsienyje ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius