Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Į 4 metrų gylio šulinį įkritęs 8-metis atsipirko lūžusia ranka

Laiminga nelaimė – taip Palemono gyventojai kalba apie pirmadienį šiame Kauno priemiestyje įvykusį incidentą. Į neuždengtą šulinį įkritęs 8-erių metų berniukas galėjo mirtinai sušalti arba prigerti, tačiau dėl savo draugų drąsos ir šalto proto atsipirko tik lūžusia ranka.
Šulinys
Šulinys / Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Šulinys Vaikai

Pasak Palemone esančios parduotuvės darbuotojos Editos, nelaimė įvyko apie 13.40 val. „Į parduotuvę užėjo du berniukai ir nusipirkę saldainių su draugais nubėgo į netoli esantį kalnelį. Tuo metu prie parduotuvės mes padėjome vienos įmonės vairuotojui susikrauti dėžes. Būtent dėl to po keliolikos minučių ir pastebėjome, kaip ant to paties kalnelio vienas vaikas isteriškai šaukia. Beveik tuo pačiu metu prie parduotuvės sustojo automobilis. Iš jo iššokusi moteris bėgo link kalnelio šaukdamasi pagalbos. Paskui ją nubėgęs vairuotojas pamatė, kad ant kalnelio esančiame šulinyje įkritęs vaikas – 8-metis berniukas“, – istorijos detales prisiminė palemoniškė. Jos teigimu, tiek vieno iš berniukų iškviesta mama, tiek vairuotojas bandė savarankiškai išvaduoti vaiką. Greitai buvo surastos kopėčios, virvė. Tačiau savo jėgomis ištraukti berniuko nepavyko – šulinio anga buvo per siaura. Todėl nutarta kviestis profesionalius gelbėtojus – ugniagesius, taip pat medikus, mat baimintasi dėl šulinyje esančio vaiko sveikatos. Atvykę ugniagesiai, tarp kurių buvo ir nukentėjusio 8-mečio tėtis, išvadavo vaiką.

Pasak Kauno miesto greitosios medicininės pagalbos stoties pamainos vyresniosios gydytojos Alfredos Tuomenienės, į nelaimės vietą kviesti medikai tikėjosi blogiausio.

Blogai būtų nutikę, jei berniuko draugai būtų išsigandę ir šulinyje draugą palikę. Tada vaikas pagalbos nebūtų prisišaukęs ir greičiausiai būtų mirtinai sušalęs, – baisius scenarijus vardino medikė.

„Gavę iškvietimą „į šulinį įkrito 8-metis“ nesitikėjome nieko gero. Jei šulinyje būtų buvę vandens, vaikas būtų tikrai nuskendęs. Be to, kai šulinys – 3-4 metrų gylio, jis galėjo rimtai susižaloti. Blogai būtų nutikę, jei berniuko draugai būtų išsigandę ir šulinyje draugą palikę. Tada vaikas pagalbos nebūtų prisišaukęs ir greičiausiai būtų mirtinai sušalęs, – baisius scenarijus vardino medikė. Laimei, vaikai į nelaimę sureagavo kitaip: iškvietė artimuosius, o šie – medikus ir ugniagesius“. Medikės džiaugėsi ir Palemono gyventojais: „Girdėjau, kad vienas jų buvo įšokęs į šulinį ir kartu su 8-mečiu palaukė pagalbos. Vaikas drąsiau jautėsi“.

Palemono gyventojai viliasi, kad po šios laimingai pasibaigusios nelaimės seniūnija pasirūpins apleistais šuliniais, kurie jau kuris laikas yra atviri, todėl kelia pavojų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

„Kiek žinau, čia priešgaisrinės tarnybos rezervuarai, kuriuose buvo laikomas vanduo. Dabar jie tušti, ten tik šiukšlės. Tačiau dangčių nematėme jau seniai. Turbūt metalo vagys nunešiojo“, – pasakojo netoli gyvenantys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius