-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Į atsargą išlydės apie 130 tarnybą Birutės ulonų batalione baigusių šauktinių karių

Penktadienį Alytuje devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą baigia ir į atsargą išleidžiami 132 Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono kariai.
Į atsargą išlydima apie 130 tarnybą Birutės ulonų batalione baigusių šauktinių karių
Į atsargą išlydima apie 130 tarnybą Birutės ulonų batalione baigusių šauktinių karių / Birutės ulonų bataliono archyvo nuotr.

Keliasdešimt šią tarnybą baigiančių karių savo ateitį sieja su Lietuvos kariuomene, rinkdamiesi profesinę karo tarnybą, o vienas jaunuolis jau pasirinko studijas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.

Išlydimi kariai Ulonų batalione tarnybą pradėjo 2015 m. gruodžio 14 d., nuo to laiko įgijo bazinių ir atskiroms karinėms specialybėms reikalingų žinių, dalyvavo intensyviame kovinio rengimo cikle, pasižymėjusiame nacionalinių ir tarptautinių pratybų gausa.

Visą rugpjūtį Ulonų bataliono kariai vykdė bendrą kovinį rengimą su pratybų laikotarpiui į Lietuvą atvykusiais Lenkijos rotacinių pajėgų kariais. Kovinio rengimo, o taip pat ir baigiamuoju karių tarnybos akcentu tapo dalyvavimas tarptautinėse pratybose „Stiprus husaras“. Pratybose, kurių metu šauktiniai treniravosi su sąjungininkais iš Lenkijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų, savo gebėjimais stebino senus karybos vilkus iš svečių šalių.

Nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių rengimas Ulonų batalione buvo intensyvus, tačiau didelis dėmesys buvo skiriamas ir pilietiniam, patriotiniam karių ugdymui. Tarnybos metu kariai apsilankė žymiausiose Lietuvos vietovėse ir kultūros renginiuose, kartu su Alytaus miesto visuomene dalyvaudavo valstybinėse šventėse, užmezgė glaudų bendradarbiavimą su Alytaus kūdikių globos namais.

Iškilmingoje išleistuvių ceremonijoje Ulonų bataliono rikiuotės aikštėje dalyvaus Sausumos pajėgų, brigados „Geležinis Vilkas“ vadovybė, miesto valdžios atstovai ir karių artimieji.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau kartą per penkerius metus jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas, organizuojamus parengtojo rezervo kariams.

Kitą savaitę į atsargą bus išleidžiami dar daugiau nei pusketvirto šimto nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Karaliaus Mindaugo husarų batalione baigiantys kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius