-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 12

Į Charkivą humanitarinę pagalbą nuvežęs lietuvis: „Sprogimai nerimsta“

Klaipėdietis Aurimas Mockus į Ukrainą prasidėjus karui nuvyko jau trečiąjį kartą. Antradienio rytą jis su humanitarine pagalba atvažiavo į Charkivą. Gyvenimas šiame mieste lyg ir tęsiasi, tačiau vis dar girdėti sprogimai. Ir antradienio rytą lietuviai išvydo ką tik susprogdintą pastatą, kur veikė kultūros centras.

Aurimas kartu su kolegomis į Ukrainą vežė paramos paketus, o grįždami ketina parvežti nuo karo bėgančių žmonių. Ekipaže vis dar yra vietos – jeigu kažkas norėtų padėti ukrainiečiams išvykti, galima susisiekti su Karoliu, jo telefono numeris +37067518981.

Vyrai iš Klaipėdos į Ukrainą išvyko sekmadienį. Antradienio rytą jie jau buvo Charkive.

Raketos sugriovė pastatą

„Miestas iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg veikiantis, gyvas. Tiesa, nematėme ne vieno žmogaus, kuris šypsotųsi. Nuolat girdime šūvius ar pavojaus sirenas.

Nustebino, kad tik įvažiavę į miestą radome degalinę, kurioje buvo absoliučiai visko. Net mėsainių. Pakeliui nieko panašaus nematėme.

Mieste daugybė apgriautų pastatų ir štai patys matėm pastatą, į kurį tik ką pataikė raketa. Kiek teko domėtis – tai kažkoks meno centras. Susidarė įspūdis, kad buvo specialiai į jį taikyta“, – 15min pasakojo A.Mockus.

Asmeninio archyvo nuotr./Klaipėdiečių vežama humanitarinė parama
Asmeninio archyvo nuotr./Klaipėdiečių vežama humanitarinė parama

Jis spėjo, kad po šio sprogimo be aukų neapsieita.

„Mes nuolat girdime šūvius, kovos dar vyksta. Pakeliui pravažiavome kaimą. Jei teisingai įsidėmėjau pavadinimą – Malaja Roganė. Visas sugriautas. Sugriauti namai, tebeguli sugadinta karinė technika, matėm ir nežinia kada mirusio diversanto kūną“, – aiškino A.Mockus.

Vaizdai iš pora tūkstančių gyventojų turėjusio kaimo jau buvo apskrieję žiniasklaidą.

Asmeninio archyvo nuotr./Pakelėse matoma suniokota karinė technika.
Asmeninio archyvo nuotr./Pakelėse matoma suniokota karinė technika.

A.Mockus kariaujančioje Ukrainoje lankosi jau trečią kartą. Pirmąjį nuo Umanės ir Umicos parvežė pabėgėlius. Antrąjį buvo pasiekęs Kyjivą.

„Visur vaizdai skirtingi. Reikia suprasti, kad Charkivas vis dar raudonojoje zonoje, kur vyksta mūšiai. Po žinios, kad Mariupolyje galėjo būti panaudotas cheminis ginklas, žmonės itin susirūpinę. Visi supranta, kad priemonės gali būti dar brutalesnės“, – teigė klaipėdietis.

Pakeliui – avarija

Ši kelionė į Ukrainą vyrams pažymėta ir nelaime. Pakeliui, bandant lenkti benzovežį, nuo kelio nuvažiavo ir į medį trenkėsi A.Mockaus vairuojama mašina.

Asmeninio archyvo nuotr./Pakeliui lietuviai turėjo nemalonumų – pateko į eismo įvykį.
Asmeninio archyvo nuotr./Pakeliui lietuviai turėjo nemalonumų – pateko į eismo įvykį.

Automobilis turėjo būti skirtas kariaujantiems ukrainiečiams.

Į medį atsitrenkęs automobilis jau nebevažiuoja. Patraukti automobilį padėjo lietuvius lydėję ukrainiečiai. Juo važiavę klaipėdiečiai nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius