-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Į darželius vaikus užrašę vilniečiai netrukus turi sulaukti kvietimo atnešti dokumentus

Vilniaus miesto savivaldybėje, pasibaigus prašymų priėmimui, šiuo metu formuojamos grupės į sostinės darželius. Vaikų tėveliai, kai tik vaikui priskiriama vieta darželyje, gaus pranešimus mobiliuoju telefonu arba elektroniniu paštu, į kokį darželį reikia atvykti ir iki rugpjūčio 1 d. pateikti būtinus dokumentus. Informacija bus susisteminta iki birželio pirmos.
"Mini darželis" Vilniuje
Darželis. / Daine photography nuotr.


Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad vaikų, laukiančių eilėje į darželius, vieta gali kisti ir tai yra logiškas procesas. Pavyzdžiui, jeigu vienas vaikas patenka į kurį nors iš  prašyme nurodytų darželių, tai likusiuose  darželiuose visi laukiantys už jo eilėje pakyla aukštyn per vieną vietą.  Prisijungus interneto svetainėje www.vilnius.lt skiltyje „Mano darželis“ galima matyti informaciją apie savo vaiką.

Vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje Vilniui per metus kainuoja 5000 – 6500 litų, tėvai apmoka tik trečdalį visų būtinų išlaidų, tai yra tik kiek daugiau nei 1000 litų.

Per paskutinius trejus metus sostinėje sukurtos 3400 naujos vietos darželiuose. Šiuo metu intensyviai kuriamos naujos vietos darželiuose, planuojama, kad iki šių metų rugsėjo dar bus sukurta 1380 naujų vietų.  Pavyzdžiui,  optimizuojant patalpas lopšelyje – darželyje „Aušrinė“ bus sukurta 60 vietų, buvusios Šalomo Aleichemo gimnazijos patalpose Viršuliškėse bus įsteigtas naujas 220 vietų darželis, suremontavus Žolyno g. 47 esančias patalpas bus papildomai sukurta 80 vietų. Taip pat šiuo metu statomas naujas 220 vietų darželis Santariškėse, kuris duris atvers rudenį,  Žirmūnų g. 32 bus naujas 220 vietų lopšelis darželis „Ąžuolas“. Planuojama, kad kitais metais vietų trūkumo sostinės darželiuose nebeliks.

Vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje Vilniui per metus kainuoja 5000 – 6500 litų, tėvai apmoka tik trečdalį visų būtinų išlaidų, tai yra tik kiek daugiau nei 1000 litų, o daugiau nei 4000 litų – savivaldybės lėšos. Iš viso šiuo metu sostinėje yra 125 darželiai, o juos lankančių vaikų skaičius nuolat auga. 2011 m. darželius lankė 23,2 tūkst. vaikų, 2012 m. – 24,6 tūkst., 2013 m. - jau 25,7 tūkst.

Tėveliams primename, kad, gavę pranešimą, turite atvykti į darželį ir iki rugpjūčio 1 d. pateikti šiuos dokumentus: gimimo liudijimą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir šių dokumentų kopijas, gydytojų pažymą ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius