-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 07

Į darželius Vilniuje pretenduoja 12 tūkst. naujų vaikų, galės būti priimta tik 7,2 tūkst.

Į Vilniaus darželius nuo rugsėjo pretenduoja patekti daugiau nei 12 tūkst. darželinukų.
Vaikų darželis „Vikutis“
Vaikų darželis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tuo metu savivaldybė prognozuoja, kad į darželius nuo rugsėjo galės būti priimta 7,2 tūkst. vaikų, rodo Vilniaus savivaldybės BNS pateikti duomenys pasibaigus registracijai.

Vilniečiai, registruodami vaikus, iki gegužės 1-osios šiemet pateikė 7246 naujus prašymus, dar beveik 5 tūkst. vaikų laukia eilėje nuo praeitų ir užpraeitų metų. 1,9 tūkst. iš jų lanko privačius darželius. Iš naujai pateiktų prašymų, 1,9 tūkst. vyresnių vaikų pereis į priešmokyklines grupes – priešingai nei ikimokyklines, jas lankyti yra privaloma.

Kaip BNS sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, duomenys dar nėra galutiniai – kiek vaikų pateks į darželius, bus aišku tik rugsėjo pradžioje, kai pasibaigs papildomas priėmimas.

Anot V.Benkunsko, eilės sumažinti labiau nepavyko ir dėl Seimo sprendimo įvesti priešmokyklinį ugdymą: būtent priešmokyklinio ugdymo grupėms darželiuose sukurtos 845 vietos, kurios sumažino grupių jaunesniems vaikams skaičių.

„Vadinamoji nulinė klasė anksčiau buvo neprivaloma, tad kai kurie darželiai jas turėjo, kai kurie neturėjo, kai kurie turėjo tik kelias grupes, kitos buvo mokyklose, kurios pačios įsteigė. Bet Švietimo įstatymas mus įpareigojo – visi šešiamečiai turi tą nulinę klasę pereiti (...). Kiek įmanoma, stengiamės priešmokyklinių grupių įkurti mokyklose, bet dalis jų susikūrė darželiuose“, – sakė vicemeras.

Savivaldybė šiemet numato darželiuose papildomų 890 naujų vietų – jos bus sukurtos atlaisvinus savivaldybės patalpas.

Prognozuojama, kad savivaldybės darželius Vilniuje 2016-2017 metais iš viso lankys 30,2 tūkst. vaikų. Šiuo metu Vilniuje savivaldybės įstaigas lanko 28,7 tūkst. darželinukų, pernai jų buvo 28,3 tūkst., užpernai – beveik 28 tūkstančiai.

Savivaldybė šiemet numato darželiuose papildomų 890 naujų vietų – jos bus sukurtos atlaisvinus savivaldybės patalpas. Taip pat ketinama už 13,6 mln. eurų skolintų lėšų atnaujinti 9 darželius. Spręsdama darželių trūkumo problemą, savivaldybė skiria 100 eurų mėnesinio mokesčio kompensacijas visiems privačius darželius lankantiems vaikams. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba šią tvarką yra pripažinusi diskriminacine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius