-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

I.Degutienė ir K.Komskis aiškinsis už uždarų durų

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK) dėl esą įžeidžiančių parlamento vadovės Irenos Degutienės pasisakymų kreipęsis Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis nusprendė atsiimti skundą. Trečiadienį komisijos posėdyje jis pasiūlė I.Degutienei aptarti kilusį konfliktą už uždarų durų.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

K.Komskis kreipėsi į Seimo komisiją „dėl Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės viešų pasisakymų įvertinimo“. Parlamento vadovė ne kartą išreiškė nepasitikėjimą Antikorupcijos komisijos pirmininku ir siūlė opozicijai pakeisti jį kitu parlamentaru. Anot I.Degutienės, jai abejonių kelia žiniasklaidos pranešimai, kuriuose buvęs Pagėgių meras K.Komskis siejamas su kontrabanda.

Į EPK posėdį trečiadienį atėjusi Seimo pirmininkė sutiko su K.Komskios siūlymu ir sakė, jog iš tiesų būtų gerai pasikalbėti su pačiu Antikorupcijos komisijos pirmininku ir opozicijos atstovais. Todėl etikos sargai nebalsavo dėl išvados šiuo klausimu. Pasak K.Komskio skundą nagrinėjusių EPK narių, jie buvo parengę išvados projektą, jog I.Degutienė savo pasisakymais etikos principų nepažeidė, nes tiesiog išsakė savo nuomonę.

Savo savo žodžių apie nepasitikėjimą „tvarkiečiu“ I.Degutienė neatsiima. „Politiniam vertinimui aš turiu teisę“, – kalbėjo parlamento vadovė.I.Degutienė žurnalistams pripažino, jog jai K.Komskio pasiūlymas buvo „šiek tiek netikėtas“, bet pritarė, jog ne visada nešvarius marškinius reikia skalbti viešumoje. Tačiau ji pareiškė, jog savo žodžių apie nepasitikėjimą „tvarkiečiu“ neatsiima. „Politiniam vertinimui aš turiu teisę“, – kalbėjo parlamento vadovė. Anot vienos konservatorių-krikdemų lyderių, jos nuomonė apie K.Komskį galėtų pasikeisti, jeigu  „tam tikros teisėsaugos institucijos perduotų vienokią ar kitokią faktinę medžiagą ir išsklaidytų abejones, gandus, tai, kas yra žiniasklaidoje, ką žmonės šneka.“

K.Komskis aiškino, jog nusprendė atsiimti savo skundą nenorėdamas eskaluoti konflikto viešumoje. „Visumoje pritariu Seimo pirmininkei, kad savo marškinius reikia skalbti uždaroje patalpoje. Nereikia mums dar kelti didesnio konflikto“, – kalbėjo „tvarkietis“.

Paklaustas, ar neketina trauktis iš Antikorupcijos komisijos vadovo pareigų, jis minėjo, kad į šį postą jis deleguotas pagal opozicijos frakcijų susitarimą. „Jeigu nors kuri grandis pasakys, kad taip reikia daryti (atsistatydinti – aut. past.), aš taip ir padarysiu“, – sakė K.Komskis. Jis priminė, jog yra kreipęsis į teisėsaugos institucijas ir negavęs informacijos dėl jo sąsajų su kontrabanda. Tačiau pridūrė, jog, jeigu tai padėtų išsklaidytų abejones, gali kreiptis dar kartą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius